Mitul sucurilor light

0

Nici Cola light, Zero Cola, Diet Coke sau oricum i s-ar spune, nici un fel de suc artificial pe care scrie sugar free sau 100% natural sau 100% exotic sau oricum altfel vor producătorii să-i spună nu are valoare nutritivă, nu e mai bun decît Cola clasică, oricît ar încerca reclamele să ne spună contrariul. Nu e nici măcar vorba de un rău mai mic, toate sunt la fel de nesănătoase. 

1.Cei care beau sucuri artificiale în loc de băuturi sănătoase (lapte, sucuri naturale de fructe şi apă din surse controlate) pierd beneficiul vitaminei A, a calciului, magneziului şi ale altor vitamine şi minerale. Mai mult, sucurile conţin acid fosforic, care ne „mănîncă” calciul şi magneziul şi ne scad imunitatea.

2.Sucurile artificiale care conţin sirop de porumb cu nivel mare de fructoză au niveluri ridicate de radicali liberi, care afectează ţesuturile şi au fost asociate cu dezvoltarea diabetului şi complicaţiile diabetului.

3.Sticlele de plastic conţin o chimicală toxică numită bisfenol A (BPA), care se poate impregna în lichid, mai ales în prezenţa acizilor sau altor substanţe pe care le conţin sucurile. BPA e asociată cu foarte multe afecţiuni, inclusiv depresia sistemului imunitar. Experţii în sănătate publică ne recomandă să ne protejăm copiii de expunerea la produse care conţin BPA.

4.Sucurile dietetice contribuie la creşterea în greutate. Un studiu făcut pe 1550 de subiecți a demonstrat că cei care beau sucuri dietetice au cu 41% mai multe şanse să devină suprapoderali la fiecare sticlă sau doză băută zilnic. Gustul dulce le semnalizază celulelor să depoziteze grăsimi şi carbohidraţi, ceea ce creşte senzaţia de foame. Dulcele provoacă descărcarea insulinei, ceea ce blochează capacitatea organismului de a arde grăsimile.

Adevărul, simplu şi clar, e că nici un studiu nu a demonstrat vreodată că sucurile dietetice ne ajută să pierdem în greutate.

FOTO: IVAN MOUDOV


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger