Mister elucidat: Păsările căzute din cer în Italia au murit de indigestie

15

Peste 700 de păsări moarte au căzut din cer săptămâna trecută în Italia. Turturelele aveau dungi albastre bizare pe cioc, despre care unii specialişti au spus că sunt semne de hipoxie. Incidentul a dat naştere la numeroase teorii, mai raţionale sau mai absurde, cu atât mai mult cu cât evenimente similare au avut loc şi în alte colţuri ale lumii. Dar în cazul Italiei, se pare că incidentul are o cauză mult mai puţin spectaculoasă decât o armă secretă testată de guvern sau extratereştri. Păsările ar fi murit de indigestie.

“Suntem foarte siguri că păsările au murit ca urmare a unei indigestii în masă cauzată de mâncarea în exces”, spune Rodolfo Ridolfi, director al institutului zoologic regional.

Nadia Caselli, reprezentanta unei asociaţii pentru păsări din Italia, întăreşte afirmaţiile acestuia, spunând că seminţele de floarea soarelui de la o fabrică de ulei din apropiere sunt, cel mai probabil, de vină întrucât dăunează ficatului şi rinichilor păsărilor.

Incidente similare de decese în masă ale păsărilor şi peştilor au avut loc în mai multe locuri din lume în ultimele două săptămâni. Primul eveniment de acest gen care a atras atenţia a fost moartea a 100.000 de peşti într-un râu din Arkansans, apoi mii de păsări moarte au căzut din cer la 100 de mile distanţă, în ajunul Anului Nou. Misterul s-a adâncit în zilele următoare când sute de păsări asemănătoare au cazut din cer în Louisiana, apoi altele în Kentucky.

După acest val de incidente au apărut ştiri despre sute de păsări moarte în Italia, precedate de alte decese în masă în Suedia şi milioane de peşti morţi în Maryland, dar şi în Brazilia şi Noua Zeelandă. De asemenea, au fost raportaţi şi 400.000 de crabi morţi care au eşuat pe plajele din Marea Britanie.

Incidentele, însă, nu sunt relaţionate între ele, oficialii furnizând motive diferite pentru aceste decese în masă. Focurile de artificii ar fi cauzat multe dintre decesele din Statele Unite, iar vremea deosebit de rece este de vină pentru restul incidentelor. Tot vremea, dar şi unele boli sunt responsabile pentru peştii şi crabii morţi.

Foto: Flickr / bcgrote

Citiiţi şi:

Păsările moarte, căzute din cer sunt cazuri rare, dar nu apocaliptice

Misterul continuă: Încă o mie de păsări şi 40.000 de crabi morţi, de data asta în Italia şi Anglia

Păsări moarte cad din cer în Suedia, iar milioane de cadavre de peşti sunt raportate în SUA, Brazilia şi Noua Zeelandă

Tags:15 comentarii

 1. Pingback: Lupul cu coamă – primul animal sălbatic salvat de la moarte cu celule stem » Think Outside the Box

 2. Bizar, asa dintr-o datà se apuca sa moara atitea pàsari dintr-o datà , hm……

  Nu cumva incercati sa ne aruncati vre-o sarma ?

  De altfel increderea in toate gogoritele ce ni le publicati e zero , iar guvernul nu e acolo ca sa fie in folosul poporului …inca nu e clar ?
  Iar pasarile alea nu au mincat seminte nici deloc… asa ca bagati-va concluziile undeva …merci

  Nu tine mestere….incearcà altceva mai soft ,sau chiar adevarul ,de ce nu ?

 3. Pingback: Incidentele continuă: Sute de păsări moarte în California și Missouri, mii de pești morți în Chicago » Think Outside the Box

  • Sunt vanator de 10 ani. Am vanat zeci de turturele si porumbei in zone agricole.
   In luna noiembrie -decembrie acestea se IMBUIBA efectiv cu seminte de floarea soarelui, astfel incat atunci cand ii curat, la unii gusa este mai mare decat pieptul. Nu mai vorbesc de ranza care e si ea plina ochi cu seminte. Si n-am vazut nici unul sa moara de indigestie :))

 4. Toate animalele si pasarile astea migreaza ghidate de campul magnetic al Pamantului. Ultimele explozii solare genereaza un intens camp electromanetic care le pot bulversa deplasarea. In acelasi timp teoriile conspirationiste avanseaza ideea unei inversari ai polilor magnetici(eu personal nu inghit asta).
  Astea sunt explicatii plauzibile, parerea mea, nu gogorite cu indigestie si uragane.

 5. fratilor!-pasarile au murit din cauza gerului,a plouat marunt sau a fost umezeala si a inghetat rapid-pneumonie-glontul rece plaminul cald-pneumonie,ce mare filozofie.

 6. Explicatia pestisorului indigest: Pasarelile au papat muuulti pestisori si au murit, pestisorii au papat muuuulti crabisori si au murit, crabisorii au papat muuulte pasarele si au murit.

 7. ma nea ioane ma lasi cu pneumonia asta……pai ce dracu si pestii au facut pneumonie.cred ca pina la urma praful de vulcan din irlanda a afectat atit unele zone din aer si ape.mai aveau un pic si picau si avioane

 8. polii magnetici sunt intro schimbare continua, de mai mult timp se putea intimpla cu pasaricile ,pestii,sa speram sa nu se activeze cel mai mare vulcan din italia si atunci sa vezi pasarele moarte,pesti,

 9. Le iubesc, nu le vreau moarte, plange sufletul in mine de tristete, am senzatia ca si ele fac parte din intreg, suferinta mea din acel intreg,; sunt convinsa ca asta e explicatia , a transformarii planetei si mai ales a ceea ce se intampla in soare. Va iubesc atat de mult frumoase suflete, fiti linistite , va iubim, regretam ca vi s-a intamplat asta

 10. nu cumva gazelede ardere emise de aviane,sau sunt aruncate tot din avioane substante chimice puternice care omoara pasarile in zbor si pestii in apa ,iar noi vom mancaprodusele anului trecut ne vine randul,ca de suntem prea multi si planeta nu ne mai poate hrani,poate?

  • Ideea ca santem prea multi o sustin si eu si faptul ca se reduc toate alimentele…planeta nu ne poate hrani pe toti de aceea din cand in cand se mai iveste cate vreun razboi,un cutremur mai mult sau mai putin controlat,ceva inundatii pe ici pe colo nu conteaza .Conteaza doar faptul sa mai murim ca santem prea multi..

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger