Misiunea 31: o lună sub ape

0

Acvanautul Fabien Cousteau, nepotul exploratorului Jacques-Yves Cousteau, a ieşit la suprafaţă, miercuri, la finalul intervalului de 31 de zile pe care le-a trăit exclusiv sub apă. Experimentul, cunoscut sub numele “Misiunea 31“, a încântat lumea şi s-a promovat intens, inclusiv cu ajutorul unor actori ai momentului, care au vizitat, pentru scurt timp, habitatul subacvatic botezat Aquarius.

 

 

La 50 de ani de la prima misiune a bunicului său în adâncuri, Fabien şi-a propus şi dus la capăt propria misiune – de a trăi 31 de zile sub apă. Cunoscut explorator şi realizator de filme documentare, Fabien Cousteau (46 de ani) şi-a petrecut cele mai recente 31 de zile din viaţă într-un habitat aflat la aproape 20 de metri sub apă, în largul coastei Key Largo, Florida, SUA. Misiunea lui a presupus, totodată, studierea poluării oceanice şi a schimbărilor climatice percepute în adâncuri, precum şi a impactului lor asupra florei şi faunei acvatice, precum şi experimente ştiinţifice pe recife de corali. În materialul video de mai jos puteţi urmări ieşirea lui la suprafaţă, după cele 31 de zile petrecute sub apă:

 

 

În mod normal, habitatul Aquarius, care este operat de Universitatea Internaţională din Miami, suportă misiuni la adâncime de maxim 10 zile. Oamenii de ştiinţă ai universităţii au fost “cu schimbul” alături de Cousteau, petrecând, pe rând, câte două săptămâni sub apă. “Misiunea 31 este un omagiu adus bunicului meu şi tuturor acvanauţilor care i-au urmat, în numele explorării oceanelor”, a declarat nepotul lui Jacques-Yves Cousteau. Misiunea 31 a putut fi urmărită live pe internet şi a fost promovată intens prin social media, Skype, materiale foto şi video, precum şi cu ajutorul vizitelor făcute de actori celebri ai momentului în habitat – spre exemplu, mai jos puteţi vedea vizita actorului Ian Somerhalder în Aquarius.

 

 

Mai multe detalii puteţi citi pe site-ul misiunii sau pe pagina de Facebook a proiectului.

 

 

stire 4 iul misiune 1

 

Surse: Upworthy, Mashable

Foto: Mission 31

 

Puteţi citi şi:

Misterul Cousteau: pentru ce nu a fost pregătită omenirea?

Un francez s-a hotărât să îşi conducă afacerea de pe o insulă pustie

Google ne duce în plimbare pe sub ape

Un Cousteau în devenire. Omul care salvează delfini


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger