Mișcarea ochilor, noile amprente?

1

Nu există doi oameni care să vadă lumea la fel, la propriu; când privesc o imagine, oamenii își mișcă ochii diferit, au descoperit cercetătorii. Chiar dacă doi oameni urmăresc aceeași priveliște, felul exact în care fac asta diferă. Oleg Komogortsev, cercetător în domeniul informaticii la Universitatea San Marcos din Texas, lucrează la crearea unui sistem prin care să identifice oamenii după felul în care își mișcă ochii.

 

Mișcarea ochilor ar putea face parte din sistemul de identificare biometria în câțiva ani, alături de amprente. Cercetătorii studiază biometria pentru identificarea crimelor, pentru securitate transfrontalieră sau pentru a te loga pe smartphone-uri. Cercetarea lui Komogortsev este abia la început și metoda e încă departe de a fi folosită în aeroporturi, în locuri securizate sau pentru a te loga pe calculator.

Anterior, s-a dovedit că scanarea irisului ochilor este o metodă care poate fi păcălită de rău-voitori, de aceea metoda mișcărilor ochilor ar preveni înșelătoriile.

În funcție de felul în care ochiul stă nemișcat și felul în care se mișcă de la un punct la altul, cercetătorul calculează proprietăți unice ale ochiului, precum forța mușchiului ocular. Komogortsev spune că pe baza acestei metode va putea fi identificată nu doar persoana, ci și starea ei emoțională.

Pentru ca metoda de identificare să fie folosită pe scară largă, cercetătorul și echipa sa au de demonstrat că acest sistem biometric este mai ieftin, mai exact și mai rapid decât alte metode existente.

Sursa: NBC News


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger