Mișcarea națională de împădurire din această toamnă are nevoie de voluntari

3

Până la sfârșitul lunii septembrie vă mai puteți alătura mișcării naționale de împădurire “Plantăm fapte bune în România”. În cadrul acestei inițiative, vor demara, în lunile octombrie și noiembrie, acțiuni de împădurire în 6 județe din țară, pe terenuri care nu au mai împădurite până acum,

Terenurile pe care se vor planta copaci sunt localitatea Ţigveni (judeţul Argeş) – 1.5 ha, localitatea Armăşeşti (judeţul Ialomiţa) – 6 ha, localitatea Tăureni (judeţul Mureş) – 12 ha, localitatea Ardud (judeţul Satu Mare) – 7 ha, localităţile Dudeştii Vechi şi Livezile (judeţul Timiş) – 7 ha, respectiv 2 ha și localitatea Pădureni (judeţul Vaslui) – 8 ha.

Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experţi. În acest moment, Asociația EcoAssist, inițiatoarea acestui proiect, are sprijin parţial din partea autorităţilor locale şi ale unor pepiniere din cele 6 judeţe înscrise la plantarea din această toamnă, spune Liana Buzea, coordonator naţional al mişcării.

În acelaşi timp, mişcarea „Plantăm fapte bune în România” a lansat şi o modalitate unică de evidenţiere a zonelor despădurite din ţara noastră. Astfel la finele lunii noiembrie va fi lansată aplicaţia pentru realizarea “Hărţii virtuale a zonelor despădurite din România”. Scopul acestei hărţi este acela de a furniza o situaţie a exploatărilor forestiere din România, utilizând imaginile din Google Earth.

Miscarea Naţională de Împădurire „Plantam fapte bune în România”, o iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, este programată a se derula în România pe o perioadă de 5 – 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. Voluntarii se pot înscrie pe site-ul inițiativei.


3 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger