Miracole se întâmplă de Crăciun şi pentru rinoceri

0

 

În Malaezia, o femelă rinocer din specia Sumatran, considerată printre cele aflate în foarte mare pericol de dispariţie, a fost mutată într-o zonă împădurită unde să îşi întâlnească un potenţial partener. Puţinele exemplare rămase în viaţă din această specie îşi duc viaţa la distanţe prea mari unele de altele, astfel că şansele de reproducere sunt infime.

 

Pentru a mări aceste şanse de înmulţire ale speciei, alianţa Borneo Rhino, specialiştii în viaţă sălbatică şi autorităţile statului Sabah, din Malaezia, au conlucrat pentru a transporta tânăra femelă de rinocer într-o zonă propice unei întâlniri cu un mascul. „În lupta noastră pentru a asigura supravieţuirea acestei specii cu adevărat deosebite, acest moment a fost, cu adevărat, un miracol de Crăciun, un cadou extraordinar”, a declarat Laurentius Ambu, director în cadrul departamentului pentru viaţă sălbatică al Sabah. Declaraţia sa vine odată cu anunţul mutării rinocerului, care s-a întâmplat exact în ajunul Crăciunului.

Femela rinocer a fost monitorizată încă din anul 2007, dar de atunci şi până în prezent nici un alt rinocer nu a fost depistat în habitatul ei. Acest lucru a dus la hotărârea autorităţilor de a o reloca. Noul său habitat este în interiorul rezervaţiei Tabin Wildlife, unde se va afla aproape de un rinocer mascul salvat, la rândul lui, în august 2008, de pe o plantaţie de palmieri. Specialiştii în conservare speră ca aceşti doi rinoceri să se întâlnească şi să dea naştere unei noi generaţii. Planurile autorităţilor sunt de a muta în curând şi alţi rinoceri în sanctuarul Borneo Rhino, o arie de aproximativ 20 de hectare de pădure din interiorul rezervaţiei Tabin.
Sursa: Mongabay News

Foto: BORA/Abdul Hamid Ahmad


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger