Minorii californieni pot să-și șteargă activitatea de pe Internet

0

Adolescenții din California care-și regretă anumite acțiuni de pe Internet au acum dreptul să le facă dispărute. Legea a fost dată săptămîna trecută de guvernatorul statului.

 

 

Legea eraser, cum i se spune, cere website-urilor și aplicațiilor on-line să le dea voie minorilor să-și șteargă activitatea de pe Internet.

Această lege, care va fi pusă în aplicare din ianuarie, nu le permite și adulților același lucru, chiar dacă vor să scape de ceva ce au făcut înainte de 18 ani.

Multe companii, precum Facebook, Twitter și Instagram, deja au această posibilitate. Majoritatea însă nu iar noua lege încearcă să-i scutească pe tineri de consecințele unor acte făcute înainte de maturizare. O imagine mai jenantă de la o petrecere sălbatică poate determina mai tîrziu refuzul unui angajator. La fel, comisiile de evaluare de la universități verifică activitatea on-line a candidaților.

Legea cere ca toată media on-line să aibă un buton care le permite minorilor să-și șteargă activitatea. Pasul următor, spun unii avocați americani, ar fi crearea acestei opțiuni pentru toată lumea și un control total al vieții sale private de către orice individ.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger