Ministrul Mediului Attila Korodi se opune modificărilor Codului Silvic

2

Ministrul Mediului Attila Korodi se opune modificărilor Codului Silvic propuse de mai mulţi parlamentari prin care pădurile României sunt condamnate la distrugere. Acesta a declarat, pentru Think Outside the Box, că a cerut retimiterea proiectului legislativ la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii, dar nu a găsit sprijin în această direcţie.

Acesta speră ca legea să fie reconsiderată, lucru pe care îl va cere în plenul Camerei Deputaţilor. Unul dintre aspectele pe care ministrul le contestă este faptul că tăierea ilegală a sub 5 metri cubi de lemn se penalizează doar cu amendă şi nu se demarează un proces penal. Poziţia ministerului, spune Korodi, este ca orice furt dsă fie considerat caz penal.

De asemenea, Attilla Korodi consideră o greşeală ca noua lege să permită ca în primii 2-3 ani ai unui plan de exploatare de 10 ani să se exploateze toată catitatea de lemn prevăzută.  Urmarea este că se exploatează mai mult decât permite regenerarea normală a pădurilor.

Organizaţia de mediu WWF-România atrage atenţia că modificările propuse legii contravin principiilor de dezvoltare durabilă şi face apel la oprirea propunerii înainte de a fi votată în plen, caz în care ecologiştii se aşteaptă la distrugeri majore în pădurile României.


Advertisment ad adsense adlogger