Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru: “Organismele modificate genetic pentru care exista dovezi stiintifice certe si care prezinta avantaje economice evidente ar putea fi cultivate in Romania”

4

In cadrul discutiei online de duminica, 27 iunie, gazduita de Hotnews, Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a raspuns unei cititoare care l-a intrebat ce parere are despre alimentele modificate genetic: “Din punctul meu de vedere, organismele modificate genetic pentru care exista dovezi stiintifice certe ca nu sunt daunatoare sanatatii umane si animale si mediului, si care prezinta avantaje economice evidente pentru sectorul agricol romanesc ar putea fi cultivate in Romania daca sunt autorizate la nivel european, cu conditia regionalizarii acestor culturi astfel incat sa nu existe risc de contaminare incrucisata”.

Pozitia Ministrului Agriculturii este de mentionat in contexul in care Comisia Europeana urmeaza sa propuna o noua legislatie pentru OMG-uri, care ar permite decizia nationala a statelor membre in privinta acestor culturi.

Foto: Flickr / mattdente

Tags:4 comentarii

  1. Toate conditiile enumerate de dl. ministru pot fi conturnate/ocolite daca se pun pe masa suficienti bani pt. mita. Culturile de OMG-uri vor inabusi celelalte culturi. A se vedea dezastrul din Argentina de pe vremea lu’ Carlos Menem. A se vedea si ce se intimpla in teritoriile ocupate de armata de ”democratizare” ONU & USA. Pagubele (sanatatea definitiv alterata plus indatorarea (sclavizarea) catre posesorii de patente pt. OMG-uri) vor fi suportate de noi toti, inclusiv copiii, nepotii si stranepotii dl. ministru. Exista oare chiar atit de multa inconstienta/incompetenta la minister incit sa nu se vada/inteleaga ca OMG-urile sint o pierdere, un jaf, o nenorocire, garantate pe termen lung si f. lung?

  2. “dovezi ştiinţifice certe cum că nu sunt dăunătoare” – da, să fi mâncat el şi familia lui vreo treizeci de ani tot din astea – asta da, ar fi o dovadă

  3. Dupa ce “expertii agreati” s-au facut de rasul lumii cu gripa lor vaccinala pe care n-au reusit sa o declanseze, ce vi se pare mai normal decat sa le acordam toata increderea ca ne vor binele in domeniul alimentar ?

    E clar ca lumina zilei ce se intampla si doar niste idioti corupti ca cei la putere (sau in opozitia agreata) pot sa mai creada ca lumea va mai accepta mult timp tentativele lor de otravire in masa. In orice caz, toti cei care iau astazi pozitie in favoarea a astfel de masuri trebuie sa stie ca vremea intrebarilor fara raspuns se apropie cu pasi mari. Si expertii in cauza la fel.

    Chiar daca din intamplare vreun ogm ar fi benefic, nu este deloc momentul sa incerce sa-l promoveze daca cumva tin la pielea lor. In fine, daca asi fi in locul lor asi inchide pliscul complet intrucat tot sistemul “stiintific” este compromis si apropie de marginea prapastiei.

  4. “Astfel incat sa nu existe risc de contaminare incrucisata”-sa ne expice dl Ministru cum, facem reguli de circulatie pentru albine si dam un Decret cum sa bata vantul!?!
    Din cate stiu eu, probele “stiintifice” necesare patentarii unei specii modificate genetic se colecteaza timp de 9 luni. Cred ca ar fi necesar cu mult mai mult pentru a realiza efectele pe termen lung, poate pe parcursul multor ani si generatii. A nu se confunda modificarea genetica cu incrucisarile practicate de agricultori de mii de ani. Din pacate OMG-urile nu vor salva agricultura Romaniei. Problema agriculturii noastre nu rezida in lipsa speciilor, ci in lipsa politicilor. Stiu eu, poate daca modifica genetic Parlamentul si Guvernul sa se rezolve problema agriculturii!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger