Ministerul Muncii din Germania a interzis munca în afara programului pentru angajații săi

1

Ministerul Muncii din Germania le-a interzis managerilor săi să-i sune pe angajați sau să le trimită e-mail-uri în afara orelor de program, excepție făcând-o urgențele, scrie The Telegraph. Măsura este menită să prevină extenuarea angajaților care, potrivit, noii directive, nu vor fi penalizați dacă-și vor închide telefoanele mobile sau nu vor răspunde la mesaje după terminarea orelor de muncă.

 

 

Inițiativa vine după altele similare impuse de companii germane ca Volkswagen, BMW sau Puma. Volkswagen, de exemplu, blochează trimiterea de e-mail-uri de pe serverele companiei la o jumătate de oră după încheierea programului, în timp ce alte firme au declarat că muncitorii nu sunt obligați să-și verifice e-mail-ul în weekenduri sau în timpul lor liber. Ministerul Muncii permite contactul conducerii cu angajații în afara orelor de muncă doar dacă sarcina pentru care sunt deranjați nu poate fi amânată pân în următoarea zi de lucru. Potrivit directive, managerii instituției trebuie să aplice un principiu al “intervenției minime” în timpul liber al muncitorilor și să deranjeze cât mai puțini oameni cu putință.

Măsura face parte dintr-un acord mai larg privind munca la distanță. Ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, a spus că măsura a fost gândită pentru a proteja sănătatea mentală a angajaților și că e important ca cei care muncesc de la distanță să știe când trebuie să fie disponibili și când nu. “Este în interesul angajatorilor ca muncitorii să se deconecteze cu încredere de la slujbele lor, altfel, pe termen lung, ajung să se epuizeze.” Anul acesta, ministerul le-a cerut companiilor să stabilească reguli clare privind disponibilitatea în afara programului de muncă, avertizând că “tehnologiei nu ar trebui să i se permită să ne controleze sau domine viețile. Noi ar trebui să controlăm tehnologia.”


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger