Mîncarea grasă ne ajută să zburăm

2

Grăsimile saturate sunt de zeci de ani ţinta preferată a nutriţioniştilor, dar indiferent de orice avertismente şi sperieturi, consumatorilor le e greu să renunţe la o sursă atît de sigură de plăcere. În plus, sunt din ce în ce mai multe dovezi că dracul nu e aşa de negru.

 

Un studiu al Universităţii din North Dakota finanţat de armata americană a arătat că piloţii de avion care mănîncă gras au cele mai bune rezultate la teste. Untul şi sosurile grase îi ajută pe piloţi să facă mai puţine greşeli cînd zboară în condiţii dificile. Cele mai multe puncte le-au luat, de fiecare dată cînd a fost repetat testul, piloţii care au mîncat homari în unt. Criticii studiului au spus că homarii sunt un fel de mîncare foarte delicios şi e normal ca piloţii să se fi simţit bine după o astfel de masă. Argumentul e însă unul circular, pentru că se ştie că grăsimile de orice fel ne fac să ne simţim bine şi ne îmbunătăţesc abilităţile cognitive, fie şi pe termen scurt, adică exact ce au încercat să demonstreze cercetătorii din Dakota.
Evident, excesul de grăsimi, ca orice exces, nu poate fi decît rău, dar la fel de rea e şi condamnarea totală a unui regim alimentar la care oamenii s-au adaptat de milioane de ani.


2 comentarii

  1. problema este dependenta. de orice. in acest caz de grasimi. poti manca absolut orice insa cand incepi sa bagi si cu stanga si cu dreapta mi se pare just sa ti se puna in fata o troaca. pentru ca porc esti.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger