Mîncarea fără culoare n-are nici un haz

0

Coloranţii artificiali din mîncare sunt evident nesănătoşi. Dar cum ar fi mîncarea fără ei? Săptămîna trecută, Centrul pentru Ştiinţă în Interesul Publicului din America a cerut guvernului să interzică orice colorant artificial, pe motiv că acestea le provoacă unor copii hiperactivitate.

„Coloranţii nu au alt scop decît acela de a vinde junk food”, au declarat nutriţioniştii responsabili de această iniţiativă.

Un comitet al guvernului a analizat problema şi a concluzionat că nu există nici o dovadă serioasă împotriva coloranţilor, adică nu una care să impună interzicerea lor. Unii copii sunt afectaţi, dar nu toţi, iar ambalajele conţin informaţii despre existenţa coloranţilor. Ceea ce însă a determinat cu adevărat decizia guvernului de a ignora cererea Centrului pentru Ştiinţă au fost cîteva teste făcute pe consumatori, cu mîncare fără coloranţi. Culoarea crează anumite aşteptări psihologice în privinţa gustului, iar cînd lipseşte culoarea, gustul se estompează.

„N-am mîncat ceva mai scîrbos în viaţa mea”, a spus unul dintre subiecţii testului după ce a fost rugat să încerce jeleuri incolore, arătînd ca nişte viermişori translucizi.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger