Mîncarea de fast-food e şi mai dăunătoare în combinaţie cu cafeaua

1

 

Ştim deja că un mic-dejun sau un prînz unsuros, cu multe grăsimi, creşte zahărul din sînge. Acum aflăm că după o masă cu junk-food, o cafea nu face decît să înrăutăţească lucrurile.

În urma unei cercetări conduse de Universitatea din Guelph, s-a descoperit că o cafea băută după o masă bogată în grăsimi, cu mîncare de fast-food, creşte zahărul în sînge la o persoană sănătoasă pînă la un nivel similar celui la care apare riscul diabetului.

Pentru organism e dificil, după ce mîncăm grăsimi saturate, să cureţe zahărul din sînge – dacă mai bem şi o cafea, chiar şi la cîteva ore după, procesul devine şi mai greu.

Combinaţia nu e indicată nimănui, dar în special cei cu risc de a se îmbolnăvi de diabet sau deja suferind de această boală trebuie să evite mîncarea foarte grasă şi să-şi limiteze consumul de cofeină.

FOTO:REUTERS

 

Tags:



Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger