Mii de urși sunt torturați în China pentru a li se extrage lichidul biliar

0

În China, există aproximativ 10.000 de urși asiatici periclitați ținuți captivi în cuști mici, de metal, pentru a li se extrage lichidul biliar, despre care se crede, în tradiția asiatică, a avea proprietăți medicinale.

Experții au confirmat, însă, că pe lângă faptul că este crudă, industria de recoltare a bilei urșilor este și inutilă, așa cum susțin, de multă vreme, organizațiile de protecție a animalelor.

Medicii de la Școala chineză de Medicină de la Universitatea din Hong Kong au discutat, săptămâna trecută, eficiența fermelor de urși, închiși pentru bilă, un leac pentru afecțiuni de ficat și ochi. Comparativ cu alte resurse disponibile pe piață, bila procurată de la urși în condiții de tortură este inutilă, spun aceștia.

Cercetătorul chinez dr. Yibin Feng crede că fermele de urși sunt inutile, întrucât înlocuitorii din plante sunt la fel de eficienți ca bila urșilor.

“Urșii sunt tratați inuman, iar fermele de urși trebui închise în viitorul cel mai apropiat”, spune cercetătorul.

Ani de zile, urșii negri asiatici au fost omorâți pentru a li se scoate vezica biliară, iar în deceniile recente, fermierii au decoperit o metodă mai eficientă, dar foarte crudă pentru recoltarea bilei. În aceste ferme, urșii sunt ținuți în cuști minuscule și li se recoltează bila prin găuri făcute în abdomen. Rănile sunt lăsate deschide, iar urșii sunt vulnerabili la infecții și boli. Sunt ținuți fără hrană și apă întrucât acest lucru duce la producerea de lichid biliar în cantități mai mari.

Foto: Flickr / Soggydan

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger