Mii de porci morți au fost găsiți plutind pe un râu din Shanghai

1

După un efort de două zile, 3 323 de cadavre de porci au fost pescuite din râul Huangpu, care trece prin mijlocul orașului Shanghai. Presa locală scrie că leșurile ar fi provenit din Jiaxing, provincia Zhejiang, unde, de la începutul anului, 20 000 de porci au fost găsiți morți în satele zonei din cauza gripei porcine.

Localnicii din Shanghai sunt îngrijorați de poluarea pe care ar fi putut-o atrage cu sine cadavrele în descompunere, însă autoritățile locale au afirmat rapid că porcii morți nu au contaminat rezervele de apă potabilă, care sunt asigurate de râul Yangtze. Autoritățile au mai spus și că porcii au murit din cauza vremii reci, nu a unui virus, însă mare parte din netățeni sunt sceptici în această privință și îi îndeamnă pe oficiali să mănânce din leșuri pentru a-și dovedi afirmațiile. Mai multe reacții puteți citi pe Global Voices.

Sursa și foto: Global Voices


Un comentariu

  1. Pingback: Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din lume, ar putea fi vândut unei companii chinezești | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger