Mii de americani s-au îngrămădit să-și schimbe armele pe mâncare

1

După mult discutatul incident armat de la liceul Newtown, problema deținerii armelor a reajuns în lista priorităților imediate pentru discuțiile și politicile SUA. Una dintre soluțiile pentru a atrage atenția asupra riscurilor legate de posesia de arme a fost organizarea unui probram de buyback. La predarea unei arme de foc, deținătorii pot primi bonuri de masă în valoare de circa 100 de dolari.

 

Într-o singură zi, la Los Angeles s-au strâns astfel 2.037 de arme de foc, potrivit Associated Press. Primarul orașului a declarat că , în urma programului de buyback organizat în colaborare cu poliția locală, au fost colectate 901 pistoale, 698 de puști, 363 de arme automate și alte 75 de arme diferite.

În fața ofertei de a primi bonuri de masă în valoare de cel mult 200 de dolari pentru a-și cumpăra alimente de la magazinele Ralph’s, americanii au reacționat prompt, renunțând la armele din dotare. Astfel, aflăm din presa internațională că în fața centrelor de schimb s-au creat cozi foarte lungi de mașini și pietoni, pentru a-și preda armele. Valoarea bonurilor de masă a fost stabilită în funcție de tipul de armă oferit la schimb.

Acest program are loc anual, însă de regulă se desfășoară primăvara. De această dată însă, în urma incidentului sângeros de la liceul Newtown, schimbul a fost organizat iarna.

Sursa: Yahoo News

Foto: Thinkprogress.or


Un comentariu

  1. Sunt curioasa cati din cei ce au “predat” armele in schimbul mancarii aveau de gand sa omoare pe cineva. De asemenea, cati din cei care sunt in stare sa omoare pe cineva, nu sunt in stare sa-si fure mancarea, si ajung sa dea arma pe mancare

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger