Migraţia antilocaprelor americane, un fenomen periclitat de dezvoltarea urbană

0

 

Antilocapra americană este singura specie supravieţuitoare din familia Antilocapridae şi, contrar părerii generale, nici măcar nu este o specie de antilope. Cele mai apropiate rude ale sale sunt girafele. Din păcate, aşa cum se întâmplă cu tot mai multe specii, şi aceasta este în pericol de dispariţie.

 

Un raport al Wildlife Conservation Society (WCS) arată că migraţia acestor animale este serios periclitată. Fenomenul se întinde pe teritoriul SUA şi Canada şi este în pericol din cauza pierderii preeriilor, a habitatului, din cauza apariţiei şoselelor, gardurilor, autostrăzilor, conductelor de apă sau gaze, a extinderii urbane şi a exploatării industriale a resurselor energetice.

Raportul WCS, realizat de Keith Aune, analizează 41 de procese de migraţie pe regiunea nord-americană. „Scopul documentului este de a atrage atenţia asupra acestor minuni ale vieţii sălbatice şi ecologiei şi, mai ales, asupra faptului că dispar cu rapiditate. Migraţiile sălbatice al o valoare culturală, economică şi biologică extraordinară, astfel că încercăm să atragem interesul public pentru sprijinirea efectivă, în teren, a politicilor şi activităţilor necesare pentru conservarea acestei specii şi a activităţii sale de migraţie”, a declarat autorul raportului.

 

 

Sursa: Mongabay

Foto: Joel Berger / Antilocapre prin zăpadă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger