Micul ordin de “călugărițe” care cultivă și vând marijuana

0

„Călugărițele din Valley” sunt un grup de femei din California care se îmbracă în călugărițe și care au împrumutat din felul lor de-a fi, dar până la un punct. Ele cultivă marijuana în garajul unei „abații” cu trei camere din orașul Merced, California, produc tincturi și alifii din cannabidiol (un compus din cannabis cu proprietăți medicale, dar fără efecte psihoactive) în bucătărie și le vând printr-un magazin online, scrie The Guardian. În casă locuiesc momentan „măicuțele” Kate și Darcy și mezinul primeia dintre ele, iar ordinul lor este alcătuit în prezent din doar trei membre – cea de-a treia, măicuța Rose, o altă cultivatoare de marijuana, li s-a alăturat săptămâna trecută în efortul de a transforma cannabisul „într-o industrie a vindecării”.

Măicuța Kate spune că ordinul a intrat în contact cu mai multe femei din statele New Jersey și Washington care ar putea fi interesate să li se alăture. „Vrem ca în fiecare oraș să existe femei care să vândă leacul”. Efortul lor a fost tergiversat însă de legislația adoptată anul trecut, la 19 ani după ce marijuana a fost legalizată în California în scopuri medicale – o eroare din textul final al legii le-a permis multor orașe din statul american să interzică la nivel local cultivarea, distribuirea și vânzarea substanței, printre ele numărându-se și Merced. Legislația a stabilit accidental data de 1 martie 2016 ca termen limită până la care orașele să-și impună propriile interdicții sau reglementări privind marijuana medicală sau să se alinieze politicii statului. Eroarea a fost modificată între timp și se așteaptă acum aprobarea noii versiuni a legii. Chiar și așa, edilul orașului Merced a spus că e prea târziu, la o zi după ce a aprobat interdicția, pe care intenționează s-o păstreze o vreme.

În aceste condiții, micul ordin de cultivatoare din Merced funcționează în ilegalitate. „Călugărițele” spun că nu sunt afiliate religiei tradiționale, principiile lor îmbinând spiritualitatea New Age (își planifică recoltele și producția de leacuri în funcție de ciclurile lunii și se roagă în timp ce prepară produsele „pentru a injecta vindecare și intenție în leacurile noastre”), ecologismul („Credem că planta este divină prin felul în care Mama Natură ne-a dăruit-o”), politica progresistă (întrebată dacă ar fi ofensată dacă cineva i-ar spune Kate în loc de măicuța Kate, măicuța Kate a răspuns: „Mi se pare ofensator că nici un bancster – combinație între bancher și gangster – nu a ajuns la închisoare”), feminismul („Femeile pot schimba această industrie și o pot transforma dintr-o industrie a drogaților într-una a vindecării”) și spiritul antreprenorial.

Măicuța Kate, pe numele ei adevărat Meeusen, are 55 de ani și a intrat în industria marijuanei după un divorț urât. A lucrat 10 ani în Amsterdam ca și consultant financiar, după care s-a întors în SUA cu trei copii și bani puțini, în 2008, chiar la debutul crizei financiare. Fratele ei a convins-o să se mute cu el în Central Valley, California, și să înceapă o afacere cu marijuana. După ce a folosit planta pentru a-și ajuta nepotul să treacă peste o dependență de heroină, a început să creadă în puterile ei miraculoase, iar familia ei a pus bazele unei afaceri îndeajuns de profitabile pentru a putea supraviețui. Măicuța Kate s-a mutat în comunitatea activistă din Merced și a început să se îmbrace în călugăriță în 2011, în toiul mișcării Occupy. Indignată de intenția congresului american de a clasifica pizza ca legumă, femeia s-a decis: „Dacă pizza e legumă, eu sunt călugăriță. Așa că m-am îmbrăcat în călugăriță și am început să merg la proteste, iar mișcarea m-a botezat ‘Măicuța Occupy’”.

Femeia spune că n-a vrut să-i facă niciodată pe oameni să creadă că este o măicuță adevărată, dar că i-a plăcut faptul că adoptarea noului look a modificat felul în care aceștia interacționau cu ea, apelând la ea pentru a-și confesa necazurile. După ce l-a prins pe fratele ei comercializând produsele lor pe piața neagră, iar el a dat-o afară din casă, măicuței Kate i-a venit ideea de a înființa un „ordin de călugărițe” dedicat terapiei cu marijuana. A intrat apoi în contact cu măicuța Darcy (24 de ani), din Washington, care lucrase într-o fermă organică din Noua Zeelandă și care i s-a alăturat după o conversație telefonică de 30 de minute. Acum, micul lor ordin plănuiește o campanie prin care să-i îndemne pe cultivatorii de marijuana și pe consumatori să pună presiune pe consiliul local din Merced pentru modificarea legislației. „Nu le acceptăm interdicția”, spune măicuța Kate. „Este împotriva voinței oamenilor, iar asta o face nenaturală și imorală”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger