Microsoft vrea să facă imprimarea 3D accesibilă oricui

0

Compania Microsoft va introduce în sistemul de operare, la următorul update de Windows 8, suportul necesar instalării imprimantelor 3D, astfel încât această tehnologie să fie la îndemâna maselor largi de utilizatori.

 

 

Microsoft a încheiat o înţelegere cu cei mai importanţi jucători de pe piaţa imprimantelor de tip 3D (Makerbot, 3D Systems, Formlabs, Dassault, Stratasys) în baza căreia va dezvolta, în cadrul Windows 8, programe cu încărcare automată care să uşureze instalarea unei imprimante 3D acasă la orice utilizator de Windows care deţine sau îşi doreşte o astfel de imprimantă. „Vrem ca această tehnologie să fie atât de simplă încât oricine să îşi poată face propria fabrică acasă. A-ţi crea un obiect 3D cu propriul calcultor va fi la fel de simplu precum a scrie un document în Word şi a-l imprima”, spune Shanen Boettcher, reprezentant al Microsoft. Estimările companiei sunt că, deja, în prezent, 70% din imprimările 3D sunt realizate sub sistemul de operare Windows.

Programul care va fi instalat în update-ul Windows 8 va permite procesarea fişierelor 3D foarte uşor şi, totodată, va permite utilizatorilor să îşi imprime acasă miniaturi (ale lor, ale animalelor de companie) cu ajutorul Kinect (camera de captare detaliată a imaginilor). Nu toată lumea este, însă, de acord cu faptul că mişcarea Microsoft chiar va face imprimarea 3D accesibilă oricui: „Un plugin de Windows va ajuta, dar nu va face o diferenţă prea mare într-un viitor apropiat, pentru că imprimantele 3D accesibile ca preţ populaţiei largi şi materialele necesare acestora vor continua să fie o problemă şi vor limita accesul”, consideră Daniel Johns, care, în prezent, imprimă 3D componente ale unei maşini care speră să doboare recordul mondial de viteză în anul 2015 (Bloodhound SSC).

 

Sursa şi mai multe detalii: New Scientist

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger