Microsoft ar putea cumpăra Winamp şi Shoutcast de la AOL

0

Veştile de săptămâna trecută despre închiderea Winamp, serviciu devenit neprofitabil pentru compania deţinătoare, AOL, se pare că nu i-au lăsat indiferenţi pe oficialii Microsoft, scrie site-ul Geek. Potrivit acestuia, există negocieri, în prezent, privind achiziţionarea Winamp, între AOL şi Microsoft, care doreşte să asigure şi pe viitor existenţa acestui program devenit emblematic pentru mai multe generaţii de utilizatori de calculatoare.

 

 

Geek citează, la rându-i, publicaţia de specialitate TechCrunch, care susţine că Microsoft vrea să cumpere atât Winamp, cât şi Shoutcast de la AOL. Pentru AOL, Winamp nu mai reprezintă un punct de interes; la fel s-a dovedit a fi şi cazul site-ului de muzică Spinner, şi el cumpărat de AOL şi închis anul acesta şi înlocuit cu „AOL Radio powered by Slacker”. Intenţia de a închide şi Winamp arată, destul de clar, dezinteresul companiei în cauză pentru piaţa muzicii online. Însă Microsoft nu gândeşte la fel, ci, dimpotrivă, face orice posibil pentru a deveni un jucător important şi pe această piaţă. O achiziţie a unui brand renumit, precum Winamp, care să fie apoi regândit pentru piaţa muzicală online, ar putea aduce un câştig evident companiei – cel puţin de imagine, în prima fază.

Winamp are zeci de milioane de utilizatori în întreaga lume şi acest „bagaj” nu poate fi ignorat de o companie precum Microsoft. Însă nici Shoutcast nu este tocmai de lepădat, scrie Geek, speculând că aceasta este posibil să fie ţinta şi mai importantă pentru Microsoft. Deocamdată, niciuna dintre companiile implicate, AOL şi Microsoft, nu a comentat veştile apărute pe piaţă, aşadar fanii Winamp trebuie să mai aştepte pentru a primi o veste bună aşteptată, care să salveze programul de la închiderea anunţată pentru data de 20 decembrie.

 

Sursa şi foto: Geek

 

Puteţi citi şi:

Adio, Winamp!

De ce un iPhone consumă mai multă energie decât un frigider

Ce e în electronice?

Apple, Google şi Facebook susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În scopuri mercantile

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger