Mexic: Protestatarii au cerut eliberarea a 60 de câini vagabonzi acuzați de crimă

0

Zeci de protestatari au scandat “Eliberați câinii, arestați criminalii” în fața sediului poliției din Mexico City, cerând eliberarea a 57 de câini vagabonzi suspectați de uciderea a cinci oameni în ultimele săptămâni, informează AP. Demonstranții susțin că partrupedele canine sunt nevinovate și mulți dintre ei sunt de părere că victimele au fost omorâte probabil de oameni.

 

Foto: Dela0.ro

 

Ei au lansat ipoteza că animalele flămânde care rătăcesc într-un parc aflat pe vârful unui deal dintr-un cartier sărăcăcios al orașului, unde au fost găsite cadavrele, ar fi mușcat trupurile victimelor după moartea acestora. “Câinii nu sunt criminili, poliția e incapabilă”, au strigat protestatarii. Autopsiile realizate pe cele trei femei, un adolescent și un nou-născut găsiți morți în parcul cu pricina au stabilit că victimele au murit de pe urma pierderii de sânge cauzate de mușcăturile mai multor câini. Aceste rezultate au stârnit însă valuri de scepticism într-o țară în care bandele de traficanți de droguri aruncă frecvent cadavre în spațiul public, iar procurorii investighează rar cu acribie aceste crime. Mulți au ajuns să creadă că ucigații lasă cadavrele prin parcuri în speranța că bandele de câini vagabonzi le vor șterge urmele.

Testele realizate pe patrupedele suspecte nu au oferit până acum rezultate concludente. Analiza primilor 25 de câini comunitari nu a indicat că ar fi consumat carne de om; mai mult decât atât, nu a fost găsită nici o urmă de mâncare în stomacul animalelor, cu atât mai puțin carne de om. Acum se așteaptă rezultatele testelor pe mostrele prelevate din blana și labele câinilor pentru a se vedea dacă există vreo urmă de ADN uman. Peste 20 dintre cei 57 de câini adunați din parcul Cerro de la Estrella sunt pui sau exemplare foarte tinere și majoritatea lor sunt mici sau de dimensiune medie. Aflați mai multe detalii pe AP.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger