Metroul din Beijing a fost dotat cu o bibliotecă de cărţi electronice gratuite

1

Cum cei mai mulţi pasageri din metrourile lumii îşi petrec timpul dintre staţii cu ochii aţintiţi în ecranele telefoanelor, Beijing MTR (operatorul de transporturi cu metroul din capitala chineză) şi Biblioteca Naţională a Chinei au lansat o bibliotecă virtuală, din care călătorii pot citi gratuit pe durata călătoriei. Astfel, speră iniţiatorii, mai puţini vor alege să joace Candy Crushers, în favoarea unor cărţi disponibile gratuit.

 

3043197-slide-1b-this-beijing-subway-line-now-has-a-library-of-free-e-books-for-passengers

 

Această idee s-a născut în urma succesului înregistrat de un proiect de schimb de cărţi, derulat cu câţiva ani în urmă în staţiile de metrou din Beijing. Astfel, bibliotecarii de la Biblioteca Naţională au făcut o selecţie de 70.000 de titluri, de la volume clasice, la cele mai noi romane SF şi cărţi de non-ficţiune, pe care să le pună la dispoziţia călătorilor cu metroul. În fiecare lună, se alege o anumită temă, ilustrată prin zece titluri, care pot fi citite gratuit de pe telefon sau tabletă, doar prin scanarea unui cod QR afişat în interiorul vagoanelor de metrou.

În acest moment, titlurile disponibile sunt listate pe afişe în trenuri, însă în viitorul apropiat vor apărea liste de lectură şi pe peroanele staţiilor, pentru ca pasagerii să aibă destul timp să consulte oferta. Un proiect care promovează lectura la metrou a mai fost lansat şi la Shanghai, unde o librărie a creat standuri de cărţi, de unde cititorii pot lua volumele care le plac, pe care trebuie să le returneze la staţia unde coborară. Dacă vă amintiţi, şi la staţia de metrou Victoriei din Bucureşti, a existat un proiect temporar similar, în care Vodafone şi Editura Humanitas au pus la dispoziţia călătorilor câteva titluri, care puteau fi citite tot prin scanarea codurilor QR.

Sursa: Fast Coexist

Puteţi citi şi:

Clubul de noapte, unde tinerii se întâlnesc să citească

FOTO 16 dintre cele mai impresionante biblioteci ale lumii

 


Un comentariu

  1. Dar l-a noi de ce n-a rezistat proiectul? nu cred ca datorita cititorilor. Cred ca vina apartine librariei Humanistas care nu vor sa faca voluntariat si metrorezului care nu le-a platit.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger