Mesajul NASA: Pământul este întreg şi bine-mersi!

1

După isteria care a cuprins o parte a populaţiei în legătură cu un presupus sfârşit al lumii preconizat pentru data de 21 decembrie (unul din multele sfârşituri ale lumii anunţate până acum), era firesc să apară şi reacţii mai relaxate, odată ce data respectivă a trecut şi planeta nu a păţit nimic.

 

 

Astfel, NASA s-a gândit să liniştească spiritele şi, după ce ziua de 21 decembrie s-a încheiat şi pe ultimul meridian din traseu, a dat publicităţii o fotografie (foto sus) făcută Pământului din spaţiu, care să arate că planeta este bine-mersi, intactă şi la locul ei. „O imagine superbă, nu credeţi? Frumoasa noastră planetă, perfectă, intactă, la începutul unei noi zile – 22 decembrie 2012”, au scris specialişii NASA pe fotografia realizată de un satelit aflat deasupra Oceanului Pacific.

Mai mult, NASA a plusat şi a oferit o imagine inedită (foto jos) a zilei de 22 decembrie (solstiţiul de iarnă), care surprinde exact momentul solstiţiului în emisfera nordică (moment ce coincide cu solstiţiul de vară în emisfera sudică): atunci când ziua este cea mai scurtă din an şi soarele atinge poziţia cea mai sudică pe cer la prânz.

 

 

Sursa şi foto: NASA, Discovery


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger