Meniul găinilor industriale: cafeină, antibiotice interzise şi Prozac

3

O nouă cercetare confirmă folosirea arsenicului în regimul alimentar al găinilor crescute în ferme industriale, pentru combaterea paraziţilor şi intensificarea creşterii, însă îi adaugă un cocktail de medicamente ce includ cafeina, antibiotice interzise şi chiar Prozac.

 

Flickr/qmonic

 

După ce au examinat penele găinilor şi curcanilor, care se aseamănă cu unghiile umane prin modul în care acumulează chimicale, cercetătorii de la Johns Hopkins’ Bloomberg School of Public Health şi de la Arizona State University au găsit cafeină, antihistamine, acetaminofen, fluorochinolone (antibiotice interzise), arsenic, Benadryl şi Prozac (la găinile importate din China) în meniul lor, scrie Tree Hugger, citând New York Times.

Fluorochinolone au fost interzise după ce s-a dovedit că duc la naşterea unor bacterii rezistente la antibiotice. Prozacul, Benadrylul şi acetaminofenul sunt folosite pentru a reduce anxietatea păsărilor şi a îmbunătăţi gustul cărnii. Păsările crescute în ferme industriale sunt agitate constant din cauza condiţiilor brutale în care trăiesc, iar stresul le face carnea tare. În plus, se pare că găinile mai primesc pastă de cafea şi ceai verde pentru a sta treze mai mult timp şi a mânca, astfel, mai mult.

Nivelul substanţelor depistate nu impun un pericol imediat, spun cercetătorii, însă ce este surprinzător este faptul că mulţi fermieri nu sunt conştienţi că îşi hrănesc păsările cu acest cocktail chimic, spunând că folosesc un amestec de mâncare mandatat de companiile alimentare care le cumpără produsele.

 

Puteţi citi şi:

În alimentele procesate se ascund ouă provenite de la găini crescute în cuști

VIER PFOTEN: 12 state UE încă folosesc cuști ilegale pentru găinile ouătoare

VIDEO VIER PFOTEN: Ilegalităţi în producţia de ouă din Franţa


Advertisment ad adsense adlogger