Membrii unui club social din Japonia curăță toalete publice pentru a-și curăța sufletul

0

În fiecare duminică dimineață, un grup de 35 de adulți și copii se adună în toaletele publice din Tokyo pentru a le curăța, scrie Oddity Central. O fac gratis și cu mâinile goale și sunt membri ai Benjyo Soujer, un club social înființat pe Facebook, ai cărei membri și-au fixat misiunea de a curăța toalete pentru a se curăța pe ei înșiși.

 

 

Grupul își prepară cocktailuri cu substanțe de curățare și se îngrămădesc în toalete, unde pulverizează și freacă totul de la pisoare și bazinurile WC-urilor, până la pereți și podele. Cei 35 de membri ai clubului social nu consideră că fac muncă de voluntariat în sprijinul administrației locale, ci muncesc în folosul lor, văzându-și hobby-ul de weekend drept un soi de ritual de curățire spirituală, în genul celor practicate de călugării budiști pentru găsirea liniștii interioare. Pentru unii din ei și o formă de defulare înainte de începutul săptămânii.

Masayuki Magome (45 de ani), care a fondat grupul Benjyo Soujer în 2011, a spus pentru Associated Press că activitățile de curățare a toaletelor au avut un efect foarte benefic asupra membrilor clubului, chiar și a copiilor. Aceștia s-ar fi eliberat de prejudecata că toaletele sunt subiect de batjocură și își privesc hobby-ul ca pe o modalitate de a închega legături strânse cu alți membri ai societății și de a-și curăța sufletele. Pentru a face asta și mai eficient, una dintre regulile clubului este ca procesul de igienizare să fie realizat cu mâinile goale. “Excrementele sunt ceva care iese din organismul nostru, iar noi, adulții, nu le considerăm ca ceva murdar”, spune Magome. “Așa că, fără să stăm pe gânduri, le curățăm cu mâinile goale, iar copiii, văzându-ne făcând asta, nu mai cred nici ei că toaletele sunt ceva murdar. Asta e una din filozofiile noastre”. Mai multe, în clipul de mai jos:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger