Medicul care prescrie fructe şi legume în loc de medicamente

1

Ca remediu pentru diverse probleme ale pacienţilor, un doctor progresist din Texas nu mai prescrie medicamente şi nici nu recomandă operaţii fără rost, ci le oferă oamenilor un alt fel de tratament: cu fructe şi legume, scrie site-ul True Activist.

Puţini sunt medicii care iau în serios cuvintele lui Hippocrate, părintele medicinei, “fie ca mâncarea să vă fie medicamentul” şi care prescriu pacienţilor un plan de tratament bazat pe nutriţie corectă şi sănătoasă. Medicul Garth Davis din Houston, Texas (director al departamentului de chirurgie bariatrică al Memorial Hermann Memorial City Medical Center), este unul dintre puţinii care a început să prescrie fructe şi legume în locul pilulelor.

După ani în care a lucrat cu pacienţi suferind de diabet sau hipertensiune, Davis a descoperit că dieta şi stilul de viaţă sunt cele mai bune instrumente care să ajute corpul să se simtă bine. Pacienţii medicului au avut reacţii foarte bune faţă de schimbarea de perspectivă şi de tratament. Pentru a-şi pune în aplicare noua viziune, Davis şi echipa lui au încheiat un parteneriat cu Kristina Gabrielle Carrillo-Bucaram, fondatoarea Rawfully Organic, cea mai mare cooperativă non-profit din SUA pe segmentul hranei organice. Împreună, au deschis, în cadrul spitalului unde lucrează Davis, o “fermă – farmacie” (Farmacyjoc de cuvinte în limba engleză, n.r.), funcţională patru ore pe zi, situată în holul instituţiei.

După ce le sunt prescrise verdeţurile, pacienţii merg la această farmacie verde şi primesc un coş cu produse organice proaspete, cu reducere (coşul costă 25 de dolari, reducerea este de 10 dolari). Medicul însuşi serveşte la tejghea, în fiecare miercuri. Coşurile conţin tot felul de fructe, de la mere, portocale la banane şi altele, precum şi legume diverse (de la salată la ţelină, morcovi şi roşii). Iniţiativa datează din luna octombrie a anului trecut şi, de atunci, spun fondatorii ei, a schimbat vieţile oamenilor. “Mi-ar plăcea ca mai mulţi medici să scrie astfel de prescripţii. Legumele şi fructele sunt o alternativă în tratamentul bolilor”, spune Davis.

 

Sursa şi foto: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Medicamentele pe bază de canabis, permise în Franţa

Primarul care a încercat să le asigure oamenilor acces egal la produse proaspete

Un medic finlandez a convins o provincie întreagă să mănânce sănătos


Un comentariu

  1. un lucru extraordinar in zilele noastre cand marketingul farmaceuticelor este atat de agresiv… Medicul asta ia in calcul ca 60 la suta din decese sunt cauzate de probleme de alimentatie, lipsa miscarii sau stresului excesiv.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger