Medicamentul pentru dependența de alcool, pe cale să fie aprobat

0

Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat, vineri, că recomandă aprobarea medicamentului Selincro care combate dependența de alcool. Medicamentul ar trebui prescris în combinație cu terapie pentru reducerea consumului de alcool.

 

 

Recomandările din partea instituției sunt, de obicei, susținute de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că medicamentul companiei daneze Lundbeck va fi lansat în Europa anul viitor.

Medicamentul se adresează, teoretic, unei piețe vaste, dar rămâne de văzut dacă medicii vor prescrie Selincro ca tratament pentru dependența de alcool.  Selincro blochează acțiunea receptorilor opioizi din creier.

Aceasta este o veste bună pentru compania farmaceutică care are nevoie de noi medicamente pentru a înlocui pierderile cauzate de antidepresivul Cipralex. Deocamdată, însă, se preconizează vânzări modeste pentru noul medicament. Mai important pentru Lundbeck va fi verdictul experților americani și europeni în privința unui nou antidepresiv dezvoltat în parteneriat cu firma japoneză Takeda Pharmaceuticals, care ar avea un potențial de a aduce profit de 1-2 miliarde de dolari pe an.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger