Medicamentele pe bază de canabis, permise în Franța

0

Guvernul francez a pus capăt dezbaterilor privind utilizarea canabisului în scopuri terapeutice, dând un decret care autorizează punerea pe piață a medicamentelor care conțin canabis sau derivați, anunță Le Parisien.

 

 

Prin urmare, Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate are competența de a evalua cererile de punere pe piață a acestor medicamente. Semnat de primul ministru și de ministrul sănătății, decretul intră în vigoare astăzi.

În februarie, ministrul sănătății Marisol Touraine se pronunțase deja în favoarea evaluării dosarului Sativex, un spray oral pe bază de derivați ai canabisului, produs comercializat deja în mai multe țări europene. De astăzi, astfel de produse se eliberează cu prescripție medicală.

Vor beneficia de aceste medicamente pacienții care suferă de dureri insuportabile, precum cei bolnavi de cancer, SIDA sau scleroză. În plus, aceste medicamente reduc greața pacienților care fac chimioterapie. Medicamentele pe bază de canabis pot fi folosite pentru relaxare, ca somnifere, antidepresive si anti-inflamatorii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger