Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Mediului, demisionează

8

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, secretarul de stat Marin Anton, din Ministerul Mediului, a anunţat că demisionează din funcţia deţinută şi părăseşte partidul din care face parte, PDL, renunţând, totodată, şi la candidatura sa la conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu.

 

Motivele invocate de Marin Anton pentru retragerea din PDL şi renunţarea la candidatura pentru CJ Giurgiu ar fi plecarea primarilor PDL din echipa cu care plănuia să îşi susţină candidatura şi presiuni venite din direcţia preşedintelui Senatului, Vasile Blaga (PDL). Afirmaţiile au fost făcute de către Anton în cadrul unei emisiuni tv, pe postul B1 şi preluate ulterior de Mediafax. Contactat de agenţia de ştiri menţionată, Anton a declarat: „Demisionez din toate funcţiile, implicit de la Ministerul Mediului”.

Acum două luni, 100 de ONG-uri s-au mobilizat şi au solicitat demisia lui Marin Anton din funcţia deţinută în cadrul Ministerului Mediului, drept urmare a poziţiei exprimate de acesta în cadrul unei dezbateri pe postul public de televiziune, unde Anton a declarat că exploatarea minieră cu cianuri nu reprezintă un pericol, iar proiectul minier propus de compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) la Roşia Montană este „aur curat” pentru România. Organizaţiile care se opun proiectului minier au redactat o scrisoare adresată premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care au solicitat demiterea lui Marin Anton. Mai multe detalii despre emisiunea „Judecă tu!” de pe TVR în care Anton a făcut aceste declaraţii şi despre reacţiile care i-au urmat găsiţi în articolele de mai jos:

Dezbatere: Autorităţile responsabile cu viitorul Roşiei Montane nu cunosc impactul proiectului minier

Roşia Montană a fost în dezbatere pe TVR (cu link spre emisiunea integrală)

Peste 100 de protestatari au cerut demisia secretarului de stat care spune că cianura nu prezintă pericole

Clujenii au cerut demisia secretarului de stat Marin Anton

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: TVR


8 comentarii

  1. Domnul Marin Anton stia ce vorbeste atunci cand sustinea mineritul cu cianuri. Nu exista alt tip de minerit mai modern si mai folosit pe scara larga si, pe deasupra, este si aprobat de Uniunea Europeana. De ce s-ar fi opus lui? Ca sa nu avem minerit de ultima generatie?

  2. Acum ca a plecat si sustinatorul Marin Anton de la Ministerul Mediului, ma gandesc ca RMGC-ul o sa le taie diurna la postaci. Cred ca trebuie un spot “Postacii RMGC vor doar sa munceasca…”

  3. faptul ca exploatarile miniere cu cianuri nu reprezinta pericol este si pozitia oficiala a celor de la Comisia Europeana, care are specialisti, directorat special de Mediu. Iar asta se datoreaza normelor extrem de stricte si tehnologiilor folosite.

  4. Sorin, tu chiar ii vezi pe cei din CE minti luminate? Sunt facuti din acelasi aluat, oameni fara coloana vertebrala, pioni.. s.a.m.d. Ori vorba celor de mai de sus, poate esti si tu un postac, nu cumva tot tu ai scris si sub id-ul “Anda”?

    • avand in vedere ca au Directorat General de Mediu, au experti, specialisti, inseamna ca au habar despre ce vorbesc. dar e asa de usor sa acuzi pe oricine nu e de acord cu tine.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger