McDonald’s va deschide primele restaurante vegetariene pentru indienii religioși

1

McDonald’s are deja 270 de restaurante în India cu meniuri pe jumătate vegetariene. A decis însă să deschidă două fast-fooduri 100% vegetariene în două locuri de pelerinaj pentru hinduși și sikh. Primele de acest fel din istoria companiei, restaurantele vor înlocui burgerii cărnoși cu sandvișuri cu cartofi.

 

McDonald’s speră să ajungă o atracție la fel de mare ca Templul de Aur din Amritsar pentru populația sikh/Flick-estetika

 

Lanțul de fast-food-uri s-a ferit până acum să insereze carne de vită sau porc în meniurile din India, unde majoritatea populației este formată din hinduși și musulmani, însă acum vrea să atragă și mai mulți indieni religioși prin cele două restaurante 100% vegetariene pe care le va deschide anul viitor, scrie Businesweek. Unul dintre ele va fi inaugurat în Amritsar, loc sfânt pentru populația sikh ce găzduiește Templul de Aur, al doilea în statul Jamu și Kashmir, aproape de unul din principalele locuri de pelerinaj ale hindușilor, altarul Vaishno Devi.

Noile fast-food-uri vor vinde produse precum burgerul McAloo Tikki, un sandviș uns cu piure de cartofi, sau Pizza McPuff, ornată cu legume și brânză. McDonald’s, care își are sediul în Illinois, SUA, obține peste 60% din venituri de peste ocean, iar India, a doua țară din lume ca număr de locuitori, este foarte importantă pentru colosul alimentar. Populația uriașă din statul asiatic, urbanizarea în creștere și numărul mare de oameni care se alătură forței de muncă ar putea ajuta industria fast-food să se extindă de la 840 de milioane de dolari în 2010 la peste 2,6 miliarde de dolari în 2014. Următorul stat pe care McDonald’s se gândește să se extidă este Vietnam. Aflați mai multe detalii pe Businessweek.

 

Puteți citi și:

McDonald’s e sănătos pentru chinezi

ANPC solicită CNA să sancţioneze McDonald’s pentru un spot publicitar care induce în eroare

Rusia vrea să oblige McDonald’s să afișeze pe ambalaj lista completă a ingredientelor

De ce nu i-a cucerit McDonald’s pe bolivieni

VIDEO Șocant: Masacrele din spatele omletelor de la McDonald’s

De ce nu se vând salatele și fructele de la McDonald’s?


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger