McDonald’s se ecologizează cu ajutorul WWF

2

McDonald’s, care deține 32.000 de restaurante în 117 țări, a anunțat un program ambițios prin care se va asigura că materia primă pentru produsele sale provine de pe pământuri administrate în mod sustenabil. Proiectul, realizat în colaborare cu World Wildlife Fund (WWF), va ținti cinci zone prioritare: carnea de vită, carnea de pui, uleiul de palmier și ambalarea.

O mare parte a proiectului include interzicerea cărnii de vită din abatoarele pădurii tropicale amazoniene și renunțarea la soia provenită din regiunile despădurite ale Amazonului pentru hrana puilor. Cafeaua și fibrele lemnoase folosite la ambalarea produselor vor avea la rândul lor origini sustenabile, la fel și uleiul de palmier, folosit la prăjeli în restaurantele McDonald’s, care va avea lipită eticheta sustenabilității până în 2015. Până atunci, s-ar putea ca tigăile colosului alimentar să mai fie îmbibate în uleiul rezultat în urma ciopârțirii pădurilor.

Luna trecută, doi foști directori ai McDonald’s și-au anunțat intenția de a crea propriul lanț de magazine, unul care va îndepărta untul, smântâna, siropul de porumb bogat în fructoză și uleiul folosit la prăjeli. Primul restaurant ar urma să fie deschis în Palo Alto anul acesta și alte 250 sunt așteptate în SUA în următorii câțiva ani. În fruntea lor se va afla Mike Roberts, fost președinte McDonald’s, Mike Donahue, fost director de comunicare, și bucătarul personal al mult iubitei Oprah, Art Smith. Și meniul lor va avea o aromă sustenabilă, de fermă locală.

Sursa: The Independent

Foto: Reuters

Citiți și:

Se strică sau nu produsele de tip fast-food?

Producătorul de ketchup Heinz își va ambala produsele în sticle fabricate din plante

Tags:



2 comentarii

  1. Pingback: TOTB.ro - Cum arată un BigMac după patru luni » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger