VIDEO Șocant: Masacrele din spatele omletelor de la McDonald's

3

Lanțul McDonald’s a întrerupt contractul cu furnizorul de ouă, după ce Mercy for Animals a publicat un video filmat pe ascuns în câteva ferme ale Sparboe Farms din SUA. Acesta dezvăluie condițiile extreme în care erau ținute animalele, angajații ”distrându-se” prin supunerea găinilor la acte de mare cruzime. ”În ceea ce privește filmările sub acoperire, comportamentul înregistrat este cutremurător și complet inacceptabil. McDonald’s vrea să se asigure că toți clienții săi că noi solicităm ca animalele să fie tratate cu omenie (sublinierea redacției) de către furnizorii noștri. Ne asumăm această răspundere foarte serios,” au declarat presei reprezentanții celebrului lanț de fastfood-uri. Nu se știe însă dacă aceasta ar mai fi fost decizia, dacă filmulețele incriminatoare n-ar fi fost date publicității de către activiști.

Sparboe Farms este al cincilea cel mai mare furnizor de ouă din SUA, iar între timp firma a demarat o anchetă în interior: patru angajați au fost concediați și au avut loc schimbări la nivelul conducerii. Nu e pentru prima dată când industria producătoare de ouă este ținta unor acuzații de acest fel, un caz celebru fiind cel din 2004, când PETA a publicat un video despre măcelurile unui furnizor KFC, care înfățișa muncitori călcând peste păsări, lovindu-le și izbindu-le de pereți. De cele mai multe ori, păsările sunt crescute – după cum scrie pe cele mai multe cutii de ouă prezente în supermarket la prețurile mai mici – în baterii, unde nu-și pot mișca nici aripile.

 

Sursa: CNN

Foto: Flickr/ricepot

 

 

 


3 comentarii

  1. Things PEOPLE do for MONEY…
    I’m telling YOU .. MONEY is the motherfucker here…
    And shamefully admit that we are the ones who fuck over the planet and it’s life..
    think as if you were a little chick that just hatched and after a few days so you can experience the gift of life and you get your neck ripped by some motherfucker redneck guy that lives in a trailer house who smells like shit… People can be so cruel… but they forget that somehow, the evil they have done.. will eventually return

  2. Pingback: Lanțurile de fast food-uri au renunțat la “mâzga roz” | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger