McDonald's promite Happy Meal-uri mai sănătoase

0

Lanţul de fast food-uri a anunţat că va păstra jucăriile din meniurile pentru copii, însă va mai îndepărta din calorii începând cu luna septembrie, înjumătăţind porţiile de cartofi din Happy Meal-uri şi introducând felii de măr (aşa-numitele “apple dippers”) – până acum, acestea erau un substitut opţional pentru cartofii prăjiţi.

În noiembrie anul trecut, consiliul local al oraşului San Francisco a votat interzicerea jucăriilor din meniurile pentru copii ce nu îndeplineau standardele stricte privind conţinutul de grăsime, sare şi zahăr, şi asta pentru că aceste premii le îngreunează părinţilor şansa de a-şi orienta copiii spre alternative mai sănătoase. New York a luat în calcul o interdicţie similară la începutul acestui an. Sub această presiune, McDonald’s a decis să renunţe la sosul de caramel pentru mere, să introducă felii de măr în fiecare meniu şi să reducă porţia de cartofi prăjiţi de la 70 la 30 de grame – asta înseamnă, per totatl, o reducere cu 20% a caloriilor, care vor fi sub 600.

Însă o singură masă de 600 de calorii, spun experţii, este în continuare prea mult pentru copiii mici, care ar trebui să aibă un aport cuprins între 1.200 şi puţin peste 2.000 de calorii zilnic până la vârsta de 13 ani. Aceeaşi experţi mai spun şi că McDonald’s s-ar putea folosi de această ocazie pentru “health washing”: rebranduirea meniurilor pentru copii ca fiind “sănătoase” când de fapt sunt puţin mai nesănătoase, la care se adaugă un marketing agresiv îndreptat înspre copii privind produsele de junk food. Atât timp cât burgerii, cartofii prăjiţi şi sucurile carbogazoase vor fi destinate copiilor, alături de jucării, specialiştii în sănătate publică vor continua să ceară întreruperea marketingului.

De cealaltă parte, McDonald’s spune că este vorba doar de primul pas dintr-o serie de schimbări pregătite de doi ani, urmând să mai lucreze la porţionare şi să introducă şi alte fructe, legume şi cereale integrale. Una dintre promisiuni este reducerea nivelului de sodiu din meniul pentru copii cu 15% până în 2015, însoţite de reduceri ale cantităţii de zahăr, grăsimi saturate şi calorii până în 2020.

Puteţi citi şi:

Cum arată un BigMac după patru luni

Se strică sau nu produsele de tip fast food?

Sursa: Time

Foto: Flickr/Stéfan

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger