Mauritania interzice folosirea pungilor de plastic

5

Mauritania a interzis folosirea pungilor de plastic, pentru a proteja nu doar natura, ci și viața animalelor și peștilor. Mai bine de 70% dintre vitele și oile care mor anual în capitala Nouakchott își găsesc sfârșitul mâncând pungi de plastic, au anunțat autoritățile de mediu, citate de BBC.

 

Nu doar că folosirea pungilor de plastic a fost interzisă, însă legea prevede pedepse aspre pentru cei care nu se supun: producătorii de pungi de plastic, dar și cei care vor continua să folosească pungile de plastic, riscă închisoare de până la un an. Această măsură s-a impus în condițiile în fiecare an, în capitala Nouakchott, un sfert din cantitatea de deșeuri este reprezentată de plastic, ajungând la 56.000 de tone.

Ministrul Mediului din Mauritania, Amedi Camara, a declarat că cea mai mare parte a deșeurilor de plastic nu sunt colectate, regăsindu-se în mediul natural, atât în apă, cât și pe uscat, fiind de multe ori ingerate de animale, provocându-le moartea. Organizațiile nonguvernamentale promovează deja folosirea pungilor biodegradabile.

Decizia Mauritaniei de a interzice pungile de plastic urmează o tendință din ce în ce mai răspândită la nivel global. Până acum, printre țările care au luat această măsură se numără Italia, Rwanda, Kenya, India, Haiti și Togo, iar printre orașele care au declarat război pungilor de plastic se numără Los Angeles și Toronto.

Sursa: BBC

Foto: 

Puteți citi și:

 

Adevărul despre descompunerea pungilor de plastic

 


5 comentarii

  1. Slavery in Mauritania is an entrenched phenomenon the national government has repeatedly tried to abolish, banning the practice in 1905, 1981, and August 2007. Un adevarat exemplu de urmat

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger