Mătură cu scaun la cap. Ori scaun gata măturat

0

Un designer danez construieşte scaune utilizând tehnologia industriei de mături. Autorii de la TreeHugger au remarcat neobişnuitele obiecte de şezut şi s-au trezit întrebând oare cum se stă pe aceste scaune care seamănă cu măturile sau periile de papuci?

 

 

Designerul Christian Anderson construieşte scaunele sale cu aspect ciudat din fibre piassava (material obţinut din palmieri brazilieni şi utilizat, cel mai mult, în industria măturilor). Până şi tehnologia prin care sunt realizate pare similară celei a asamblării măturilor sau periilor. Cadrul scaunelor este din stejar reciclat, spune chiar autorul lucrărilor. Cum i-a venit ideea?

 

 

„M-am gândit să creez o piesă de mobilier care să conţină un material care nu a mai fost folosit niciodată în industria mobilei, în designul de mobilier. Scopul demersului a fost să atragă atenţia consumatorilor asupra tipului de materiale care pot fi folosite în prezent în această industrie a mobilei. Mobila contemporană este făcută ori din lemn, metal, plastic, ori din piele sau prefabricate şi aşa a fost în ultimii 25 de ani. Eu am vrut să creez un scaun care să conţină un material nou, dar care să poată fi adăugat materialelor deja utilizate în industrie, să lărgesc orizontul clienţilor, dar şi al industriei”, spune designerul danez, citat de TreeHugger.

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Christian Anderson Design

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger