Masturbarea domolește sindromul bătutului din picior

0

Dacă unii au auzit că masturbarea orbește, alții o prețuiesc pentru beneficiile sale medicale. Cel mai recent dintre ele pare să fie risipirea neliniștii din spatele sindromului Eckbom, aka „sindromul picioarelor neliniștite”, o veste bună pentru cei circa 7-10% dintre oamenii din SUA și Europa care suferă de pe urma acestei afecțiuni.

O persoană stă așezată pe un scaun de birou și își mișcă aproape încontinuu piciorul. Laba piciorului e lipită de pământ, dar calcâiul – și restul piciorului – tresare, se ridică, coboară în ritm alert. Mișcarea poate dura minute bune, poate urma o pauză, dar se reia apoi. Sindromul picioarelor neliniștite este o afecțiune neurologică asociată de obicei cu senzații neplăcute resimțite în partea inferioară a picioarelor, cum ar fi furnicături, durere sau mâncărimi.

Cauzele exacte ale acestei afecțiuni nu au fost încă identificate, însă studiile de imagistică și autopsiile cerebrale arată că unul dintre factorii ce ar putea sta în spatele ei este un dezechilibru de dopamină – un mesager hormonal care, printre altele, activează regiunile creierului responsabile pentru inducerea plăcerii. Medicamentele ce intensifică activitatea dopaminei reduc simptomele asociate sindromului picioarelor neliniștite dacă sunt luate înainte de culcare și sunt considerate cea mai eficientă metodă de tratament.

Luis Marin și colegii săi de la Universitatea Federală din São Paulo, Brazilia, au descoperit însă un remediu mult mai eficient, care induce o alinare completă: masturbarea sau sexul, prin eliberarea de dopamină în timpul unui orgasm. Orgasmul ne inundă organismul cu cea mai mare cantitată de dopamină obținută în mod natural. Când Gert Holstege, de la Universitatea din Groningen, Olanda, și echipa sa au scanat creierele unor bărbați în timp ce aceștia ejaculau, au observat că rezultatele erau asemănătoare cu cele ale unui shot de heroină.

Citiți și:

O modă perversă: sutienul push-up pentru fetiţe

Harta lumii după mărimea penisului

Sexul te poate omorî

Nimfomania și creierul

Mâncăruri pentru o mai bună prestație în pat

Cine e şeful în pat


Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger