Maşinăria care transformă Coca-Cola în apă potabilă

0

Cum băutura răcoritoare Coca-Cola (cu variaţiuni ale sale) pare să fie omniprezentă, în zilele noastre, dar apa potabilă începe să devină un lux, un olandez pe nume Helmut Smits a inventat o maşinărie pe care a botezat-o “The Real Thing” şi care poate transforma conţinutul unei sticle de Cola în apă potabilă.

 

 

Maşinăria a fost prezentată în cadrul Dutch Design Week; Smits a dezvoltat conceptul alături de Martien Wubdemann, masterand al Universităţii din Amsterdam. La baza ideii stă conceptul simplu al distilării. Maşinăria fierbe lichidul de Cola pentru a produce vapori de apă, colectaţi, apoi, într-un recipient separat. Deşi procesul nu este tocmai menit pentru a fi folosit la scară largă, ideea ne pune pe gânduri în ceea ce priveşte consumul şi priorităţile omenirii. “Nu plănuiesc să transform toată Coca-Cola din lume în apă. Mai degrabă aş vrea ca oamenii să se gândească la cum ne creăm lumea din jur şi să-şi pună întrebări despre ce este cu adevărat important”, a declarat Smits.

 

 

stire 5 nov cocacola 2

 

El mai spune că ideea i-a venit deoarece încearcă să privească lumea prin ochii unui copil (sau ai unui extraterestru), ca să vadă ce considerăm noi, oamenii, că ni se cuvine (ce luăm de bun). Când a realizat că băutura răcoritoare Coca-Cola este doar “apă maro murdară”, i s-a părut un păcat irosirea unei astfel de resurse – mai ales când a aflat că, în anumite regiuni ale lumii, oamenii au mai degrabă acces la Cola decât la apă potabilă. “O maşinărie care filtrează Coca-Cola şi o face apă potabilă are mult mai mult sens într-o lume în care apa potabilă este mai greu de obţinut decât un produs al unei multinaţionale”, a mai spus Smits.

Sursa şi mai multe detalii: Dezeen

Foto: IH

 

Puteţi citi şi:

India a închis o fabrică Coca-Cola care exploata abuziv pânza freatică

VIDEO Ce spune președintele Coca Cola Europa despre cantitatea de zahăr dintr-un pahar de Cola

Coca Cola, interzisă în Bolivia pentru a marca sfârșitul capitalismului?

Cum am ajuns să bem toți Coca Cola, de la fotbaliști la Osama bin Laden


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger