Masina de politie demna de Familia Flintstone

0

Politia britanica a testat o noua arma anti-infractori – un vehicul de patrula cu pedale, cinci trepte si o viteza maxima de 30 km/h. Utilizatorii lui sunt constienti insa ca, chiar daca pedaleaza cu vana, masinuta lunga de doi metri si scoasa parca din serialul animat „The Flintstones” nu poate fi folosita decat pentru prinderea infractorilor „care se deplaseaza folosind cadrul”. De fapt, este doar o initiativa menita sa arata ca si politistii pot fi amuzanti si cool.

Vehiculul a fost construit de elevii din Anglia pentru competitia British Pedal Car Grand Prix. Inainte ca toata lumea sa creada ca este vorba de o reducere de buget din partea politiei din statul insular, scrie Daily Mail, trebuie mentionat ca vehiculul este rezultatul unui proiect comunitar condus de un agent de politie, pe numele sau Keith Waller, si nu va fi folosit de echipajele de patrula.

Impreuna cu 15 elevi de 13-16 ani din Hampshire, Keith Waller a petrecut 40 de ore la fabricarea automobilului, pe care il va conduce in cadrul competitiei mai sus amintite. Pe langa miza concursului, agentul de politie britanic a vrut sa arate prin acest proiect ca si politistii pot fi fun, cool si abordabili, desi spune ca a ajuns de rasul lumii in unele situatii, in timp ce testa pe strazi vehiculul dotat cu sirena si semnale luminoase asemenea unei masini de patrula traditionale.

„Este foarte important ca vehiculul sa arate exact ca o masina de politie, astfel incat comunitatea sa ne vada in timpul cursei”, a explicat el pentru publicatia britanica. „Are o viteza maxima de doar 30 de kilometri la ora si nu ar fi eficienta pentru prinderea infractorilor – in afara de cazul in care acestia se deplaseaza folosind cadrul”.

Foto: Captura Youtbube

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger