Masina care merge pe cafea

18

stire masina pe cofeina 2

Benzina mai primeste o lovitura in plex. De data asta, cafeaua ameninta sa devina combustibilul viitorului, dupa ce Car-puccino a parcurs deja distanta dintre Manchester si Londra.

Creat prin transformarea unui Volkswagen Scirocco din 1988 in valoare de 400 de lire sterline, Car-pucciono ameninta serios industria de automobile. Modelul e de pana la 50 de ori mai scump de alimentat decat o masina care functioneaza pe baza de benzina.

Automobilul a strabatut 336 de kilometri, distanta care separa Manchester de Londra, fiind alimentat doar de boabe prajite de cafea. Potrivit Daily Mail, masina va fi ulterior expusa la o sesiune stiintifica in Manchester, pentru a arata cum alte tipuri de combustibil decat benzina sau motorina pot pune in miscare automobilele.

Pentru intreg drumul dintre cele doua orase, Car-puccino a folosit 70 de kilograme de cafea, echivalentul a peste 11.000 de expresso-uri.

Singurele inconveniente raman “pauzele de cafea” pe care trebuie sa le ia la fiecare 70 de kilometri pentru a realimenta automobilul. Aproape la fel de des vor trebui sa curete si “filtrele de cafea”.

In ciuda unei viteze medii de aproape 100 de km/ora, desele opriri au facut ca distanta sa fie parcursa in aproximativ 10 ore. (C.P.)

Credit foto: Daily Mail

Tags:18 comentarii

 1. Si nu mai bine mergi pe jos? Daca mai pui 4 persoane si bagaje, deja saraca masina isi da duhul. Tot combustibilii fosili raman cei pe care te poti baza in orice situatie.

  • Auuuuu, pai asta e grea de tot mai oameni! Pui o informatie pe site ca sa informezi lumea nu sa o induci in eroare. De plans…

  • Inteligentilor!
   Cum puteti comenta ceva daca nu intelegeti continutul? Sau e doar de dragul de a aparea si voi pe bloguri, net …etc?
   Pai… care-i diferenta dintre ce spune autorul si ce spuneti voi?
   Probabil aceea ca voi nu pricepeti fie romana fie engleza, asa ca cititi de mai multe ori (cam ca in clasele primare ) pana intelegi in ce va bagati.

   • Draga Dracula, intre timp autorul a corect traducerea anapoda. Noi am citit articolul mai devreme, iar tu mult mai tarziu.

    Cred ca nu ai inteles in ce te-ai bagat.

   • Draga Nemo,
    Cu ce sunt eu de vina ca postarile voastre nu mai pot fi corectate in timp util?
    Si, intradevar, se pare ca nu prea stiu in ce m-am bagat. Dar nici nu ma prea intereseaza ce aveti de impartit unul cu celalalt (or fi lucruri mai personale) asa ca bafta.

 2. Pingback: Cofeina va plimba cu masina « Dan-Marius.ro

 3. Bazil, cel ce misca din bazin on

  Cafeaua – combustibilul viitorului? Nici vorba. Masina este o curiozitate, nicidecum o alternativa. Pentru 336 km se consuma cam 20-25 l benzina. 70 kg cafea este mult mai scumpa decat benzina. Sigur, benzina nu a primit o lovitura in plex de la cafea.

 4. Intr-adevar, combustibilul boabe este de 50 DE ORI MAI SCUMP decat carburantul normal, si nu invers cum pretinde autorul articolului.

  Aceasta greseala de traducere spune multe despre “cutia” in care gandesc unii de la Think Outside the Box, depre ‘wishful thinking’, despre ‘frame of mind’.

 5. benzina mai primeste o lovitura in plex …
  pretul a urcat peste 4.3 lei/litru …
  si atunci de ce ma enervez eu
  daca benzina e cea care incaseaza lovituri in plex?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger