Maşina alimentată cu whisky, pe piaţă până în 2014

1

Un american de 62 de ani, inspirându-se dintr-un film în care gunoaiele erau reciclate în instalaţii folositoare, şi-a transformat rabla într-o maşină care nu merge nici pe benzină, nici pe energie electrică, ci pe Kentucky Bourbon Whiskey. Automobilul a atras atenţia Casei Albe, care speră că această invenţie va scădea dependenţa SUA de petrol.

Timp de şase luni, Mickey Nillson a trebăluit printre maldărele de deşeuri din curtea sa, încercând să le pună cap la cap pentru a călca pe urmele inventatorilor săi preferaţi. Rezultatul: un automobil perfect funcţional, care diversifică şi mai mult plaja combustibililor alternativi: alcoolul. “Maşina merge cu aproape orice tip de whisky, dar cel mai mult îi place motorului Maker’s Mark,” mărturiseşte Nilsson pentru The Daily Load. Deşi alcoolul rafinat nu este tocmai ieftin, dezvoltarea unei pieţe de maşini alimentate cu bourbon ar putea crea o alternativă cât se poate de eficientă, mai ales în condiţiile în care preţul petrolului creşte accelerat. Casa Albă a luat la cunoştinţă invenţia lui Nillson, purtătorul său de cuvânt declarând că această realizare demonstrează “ingeniozitatea care dă măreţie acestei ţări. Cu minţi strălucitoare ca Nillson, vom reuşi în curând să ne diminuăm dependenţa de petrolul Orientului Mijlociu.” În curând, invenţia americanului ar putea avea un corespondent comercial: Nillson a avut deja o întrevedere cu cei de la Nissan, care speră să şanseze pe piaţă o versiune a automobilului cu whisky, până în 2014.

Sursa: The Daily Load

Foto: The Daily Load

 

Tags:Un comentariu

  1. Cuvantul “ingenuity” din engleza se traduce prin “ingeniozitate”.. “Ingenuitatea care dă măreţie acestei ţări”…nu exista! 😛

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger