Masacru de Crăciun – Vier Pfoten cere aplicarea legii în cazul uciderii câinilor de la Târgu Jiu

2

Fundaţiile VIER PFOTEN şi Speranţa condamna actele de cruzime de la Târgu Jiu, unde zeci de câini fără stăpân au fost ucişi şi abandonaţi pe un teren viran de la marginea oraşului. ONG-urile solicita poliţiei locale declanşarea unei investigaţii amănunţite şi oferă o recompensă de 2000 de lei pentru furnizarea de informaţii corecte şi relevante care să conducă la descoperirea vinovaţilor. ”Din păcate astfel de acte barbare nu sunt o noutate în România şi ele ar trebui să fie pedepsite cu închisoarea. Avem o lege pentru protecţia animalelor încă din 2004, iar autorităţile trebuie să o aplice”, a declarat Ioana Dungler, director de proiecte al VIER PFOTEN.

de Vier Pfoten
Actuala lege pentru protecţia animalelor [1] prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală de la 1.000 şi 10.000 de lei pentru persoanele care se fac vinovate de acte de cruzime asupra animalelor.

Acesta este al treilea masacru comis asupra câinilor fără stăpân din Târgu Jiu în acest an. În urmă cu două luni, tot pe raza municipiului au fost găsiţi 12 câini morţi, iar analizele de laborator realizate de Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Gorj au arătat că fuseseră otrăviţi cu Furadan. Un caz similar s-a petrecut în luna ianuarie, când în cartierul Varsatui au fost găsite zeci de cadavre de câini. Poliţia nu a găsit vinovaţii, iar dosarul a fost închis.

Descoperirea şi sancţionarea vinovaţilor este singura metodă prin care se poate pune capăt acestor acte de cruzime premeditată asupra animalelor fără stăpân. Acestea sunt comise de persoane iresponsabile, care de cele mai multe ori rămân nepedepsite şi se simt încurajate să comită acte din ce în ce mai grave.

Fundaţiile VIER PFOTEN şi Speranţa oferă o recompensă de 2000 de lei pentru persoana care va furniza indicii corecte şi relevante menite să ajute poliţia la soluţionarea cazului. Cei care deţin aceste informaţii sunt rugaţi să le semnaleze atât poliţiei locale Târgu Jiu, precum şi apelând la următoarele contacte:

 


2 comentarii

 1. Lumea a inceput sa actioneze pe cont propriu, asta se intampla.
  Nici mie nu mi se pare normal sa vad 8 caini vagabonzi la intrarea in complexul studentesc “Leu” din Bucuresti, si in apropierea unei statii de autobuz.
  Daca cineva iti face rau, il bagi dupa gratii. Insa nu inchide nimeni un caine care musca. Texte ca “E caine, ce sa-i faci? Musca” sau “L-ai starnit, nu te-a muscat el degeaba” ii determina pe unii sa demareze un proces ofensiv.

  “Al treilea masacru asupra cainilor vagabonzi din Tg Jiu”. Zeci de caini. Ma face sa ma intreb “De ce asa de multi caini vagabonzi sunt in Tg Jiu?”

  Sterilizare, adapost o perioada, apoi eutanasiere, in caz ca nu ii adopta/revendica nimeni. E simplu, pentru ca suntem animale si, ca orice alt animal, ucidem daca cineva ne pune in pericol.
  Asta-i purul adevar.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger