Florin Suciu și Sebastian Muscalu ajung, mâine, la București după nouă zile de mers pe jos de la Bacău în Marșul aurului. Susținătorii celor doi sunt așteptați la ora 17 în Piața Universității sau la 19 la Cotroceni, unde temerarii îi vor înmâna președintelui Traian Băsescu o bucată de aur pentru “a lăsa aurul de la Roșia Montană în pace”.
În această dimineață, cei doi tineri se aflau la 30 de kilometri de București, parcurgând, astfel, ultima etapă a marșului. Pe parcursul celor 300 de kilometri, cei doi băcăuani au transmis mesajul că Roșia Montană nu este de vânzare. Marșul a cuprins orașele Bacău, Adjud, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, București de-a lungul șoselei E 85.
Inițiatorul marșului, Florin Suciu, a fost motivat să pornească în această aventură de lipsa de viziune a conducerii țării și de lipsa de valori care pot duce la o catastrofă. “Este o exploatare dăunătoare nu doar pentru mediu, ci și economic. După ce îi dai comunității iluzia unui salariu, 10-15 ani cât durează exploatarea, o lași mai săracă decât era”, spune acesta.
“Ultimele declaraţii ale domnului preşedinte Traian Băsescu au dat undă verde extinderii acestui cancer. Ca orice român am aşteptat de la şeful doctorilor să condamne această boală şi să aplice cele necesare pentru distrugerea ei. Dar cu uimire am aflat că Preşedintele nostru consideră boala ca ceva necesar şi aducător de fericire materială. Izolat în acele părţi ale corpului României care nu mai au simţire domnul Preşedinte ne spune că totul va fi bine şi că acest cancer va fi de un real folos pentru toate organele atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Sunt un simplu român. Conştiinţa şi valorile morale în care cred mă determină să iau atitudine faţă de lipsa acestora în politica actuală. De aceea, am decis să merg pe jos până la Bucureşti şi să port cu mine vestea că Roşia Montană nu este de vânzare”, spune Florin Suciu.
11 comentarii
e adevarat ca basescu nu avea de ce sa se bage in acest proiect, dar atat timp cat specialistii spun ca proiectul este unul bun, eu nu ma opun dezvoltarii economice a tarii. este important sa reusim sa scapam de deficitul bugetar cu care ne confruntam.
Aici puteti citi mai multe despre cris de mai sus
http://www.kamikazeonline.ro/2011/09/sint-postac-rmgc-si-asta-imi-ocupa-tot-timpul/
Pentru ceilalti: ne vedem la Universitate. Rosia Montana NU este de vanzare!
Sorry, dar nici voi nu aveti mai multa viziune… apropo, unde-s oamenii din rosia montana care sa participe la aceste actiuni, unde e parerea lor? Specialistii par destul de convinsi ca se poate face ceva la Rosia si din pct de vedere ecologic, Uniunea Europeana nu se opune exploatarilor cu cianuri… Ce bine insa ca exista organizatii care sa se opuna oricarui proiect de dezvoltare, pe principii ecologice, ce rau insa ca nu va ocupati si cu proiecte economice care sa ajute zona… De dat din gura e usor, nu, de oferit solutii… Mda… cautati investitori din domeniul turistic si aduceti-i la rosia montana ca alternativa la RMGC si atunci vin si eu personal si va aplaud la Universitate!
Sorry, dar in 2002, Rosia Montana a fost declarata zona mono-industriala. Nu poti aduce investitori de alta natura, decat minieri.
pe bune?:)) s-a scris un articol despre mine? imi rau sa-ti spun dar ip-ul meu e cat se poate de romanesc si cat se poate de branduit (net de la romtelecom.) pana si voi ati ajuns sa faceti atac la persoana ? mi se pare lamentabil.
Textele astea de psotac RMGC zici ca sunt traduse cu google translate din engleza :)). In fine, lupta continua, MUIE GOLD!
in saracie vom continua sa ramanem daca nu se intampla nimic in sectorul industrial din romania. ceea ce nu vor sa inteleaga cei din ong-uri este ca cianura atat de blamata este foarte mult folosita in zilele noastre. mai mult decat atat, este recomandata de comisia europeana ca fiind cea mai sigura metoda de extragere a minereurilor. si atata timp cat cei de la rosia montana se angajeaza sa pastreze limita in aceasta concetratie nu vad care este problema.
Problema nici nu exista decat in capul unora. In atatea tari exista exploatari pe baza de cianura, multe dintre ele fiind mai dezvoltate decat Romania si tot au ales metoda asta de exploatare. Noi nu vrem locuri de munca, pentru ca asta ar insemna ca trebuie sa si munecasca cineva.
Normal, unde e loc de poza in presa si aparitii TV cum sa nu apara ONG-istii sau alte asemanatoare… Ma intreb de ce localnicii nu protesteaza, nu fac marsuri, nu apar in media ca daca nu ar dori proiectul probabil s-ar manifesta… Toti vor sa se bage in seama mai ales fara motiv…
Localnicii nu protesteaza pentru ca sutn foarte putini care sunt membri ong, restu vor sa aibe udne sa munceasca si sa puna ceva pe masa. Un recensamant local in care oaamenii care au terenuri acolo dar nu locuiesc in zona sa nu voteze ar fi foarte interesant, ma intreb daca ar trece de 50 de voturi cei anti :))
Localnicii au fost prostiti cum e prostita toata Tara Romaneasca de catre companiile de genul RMGC. Personal nu ma intereseaza dar daca se intampla ceva rau acolo (vezi Baia Mare 2000) ne va privi pe toti si nu va fi bine deloc. E o zona superba ce nu merita distrusa! Ce-a ramas dupa 45 de ani de industrie????? un kkt!
Trezi-ti-va ca a venit mileniul 3 peste noi! Respect pentru motii autentici din zona, cei care nu-si abandoneaza locurile natale pentru tot aurul din lume!