Marş pentru apă: Elevii americani strâng bani de apă şi igienă pentru şcolile din ţările sărace

0

Peste un miliard de oameni din ţările în curs de dezvoltare nu au acces la apă potabilă şi mulţi sunt nevoiţi să se deplaseze kilometri întregi până la cea mai apropiată sursă de apă. Organizaţia H2O for Life face apel la elevii americani să străbată aceeaşi distanţă, aproape 5 kilometri, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru apă şi igienă la şcoli din toată lumea, informează ABC News.

Iniţiativa se numeşte “Walk for Water” şi are loc, pentru prima dată, pe 16 aprilie 2011. “Scopul nostru este să strângem 10.000 de copii să meargă, ceea ce înseamnă că vom putea finanţa 500 de proiecte pentru apă şi igienă la şcolile din ţările în curs de dezvoltare”, spune Valerie Johnson, co-fondatoarea organizaţiei. “5 km este distanţa medie pe care o parcurg femeile şi copiii din ţările sărace până la apă”, mai spune aceasta.

Johnson, fost părinte voluntar la o şcoală, a fondat organizaţia împreună cu o fostă profesoară, Patty Hall, în urmă cu patru ani. De atunci, ele au strâns peste un million de dolari pentru proiecte în 266 de şcoli, cei mai mulţi bani provenind din vânzarea de prăjituri de către elevii americani şi alte strângeri de fonduri.

“Copiii trebuie să care cărţi, nu apă”, spune Johnson care adaugă că apa şi igiena sunt la fel de importante ca matematica şi citirea pentru educaţia unui copil.

Primul marş anual pentru apă va avea loc în Minneapolis, iar elevii vor strange bani de la prieteni şi familie în funcţie de cât de mult vor merge. “Dacă doar 25 de oameni strâng 100 de dolari este suficient pentru un proiect pentru apă. Copiii le vor cere mamelor, taţilor, vecinilor să-i sponsorizeze. Asta îi va ajuta pe alţi copii să-şi continue şcoala şi să aibă parte de condiţii igienice potrivite”, mai spune organizatoarea.

Şcolile unde vor merge aceşti bani se află în ţări precum Kenya, Tanzania, Mozambique, Etiopia, Malawi, Uganda, Camerun, Sudan, Mexic, Nicaragua, Haiti, Peru, Bangladesh, India, Filipine sau Pakistan.

Foto: Flickr / chasing butterflies

Citiţi şi:

Este nevoie de acţiuni urgente pentru a combate foametea globală

Agricultura de subzistenţă, soluţia pentru foamete

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger