Marks & Spencer a făcut un ambalaj pentru fructe mai trainice

0

Săptămâna viitoare, Marks & Spencer va deveni primul mare retailer care va introduce un nou tip de ambalaj despre care susţine că va prelungi viaţa fructelor depozitate în frigider cu până la două zile, contribuind la reducerea deşeurilor casnice.

Lanţul de supermarketuri va adăuga o fâşie de 8 cm x 4,5 cm, asemănătoare unui plasture pe fundul coşuleţelor de căpşune, care va conţine un amestec de argilă şi minerale ce absorb etilena, un hormon care determină coacerea şi apoi strepezirea fructelor.

Plasturele cu pricina nu va afecta reciclabilitatea ambalajului şi nu va costa în plus, urmând să fie ataşat şi altor fructe de pădure dacă iniţiativa va avea succes. Testele realizate de M&S au obţinut o reducere a deşeurilor cu 4%, care în timpul perioadei de vârf a sezonului căpşunelor înseamnă circa 800.000 de căpşune.

Ambalarea fructelor a devenit un subiect controversat, retailerii fiind criticaţi cu vehemenţă pentru ambalarea excesivă şi de prisos a alimentelor. Aceştia insistă însă că fructele trebuie să fie protejate cu straturi de plastic, din moment ce cumpărătorii nu vor alimente deteriorate.

Sursa: The Guardian

Foto: Flickr/alexbrn

 

Puteţi citi şi:

Oamenii deștiință au dezvoltat un indicator din plastic care îi avertizează pe consumatori când expiră produsele

Avem nevoie de produse care nu expiră niciodată?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger