Mark Zuckerberg și-a propus un „servitor” cu inteligență artificială pentru 2016

0

Spre deosebire de alții, care și-au propus să slăbească sau să renunțe la alcool în 2016, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, vrea ca anul acesta să-și construiască un asistent cu inteligență artificială care să-l ajute prin casă, scrie Huffington Post. El și-a anunțat intenția pe contul său de Facebook, scriind despre viitorul său „servitor” că poate fi perceput ca Jarvis din filmul Iron Man. Miliardarul american a spus că va analiza tehnologia existentă înainte să învețe sistemul să-i înțeleagă vocea pentru a controla tot de prin casă – „muzica, luminile, temperatura și așa mai departe”, să recunoască fețele prietenilor atunci când aceștia sună la ușă și să supravegheze camera fiicei sale nou-născute, în căutare de activități neobișnuite, când el e plecat.

În fiecare an, îmi propun câte o provocare prin care să învăț lucruri noi și să mă dezvolt dincolo de munca mea de la Facebook. Provocările mele din anii trecuți au fost să citesc două cărți pe lună, să învăț mandarina și să cunosc o persoană nouă în fiecare zi.

Provocarea mea pentru 2016 este să construiesc un sistem de inteligență artificială simplu care să-mi administreze casa și să mă ajute la muncă. Vi-l puteți imagina ca pe un soi de Jarvis din Iron Man.

Voi începe să explorez tehnologia deja existentă. Apoi o să încep să-l învăț să-mi înțeleagă vocea pentru a controla tot ce există în casa noastră – muzica, luminile, temperatura și așa mai departe. O să-l învăț să le deschidă prietenilor după ce le analizează fețele când sună la ușă. O să-l învăț să mă înștiințeze dacă se întâmplă ceva în camera lui Max, lucruri pe care trebuie să le verific atunci când nu sunt cu ea. Pe partea de muncă, mă va ajuta să vizualizez date în realitate virtuală pentru a construi servicii mai bune și a-mi conduce organizația mai eficient.

Fiecare provocare are o temă, iar tema de anul acesta este invenția.

La Facebook petrec mult timp lucrând cu inginerii pentru a construi lucruri noi. Unele dintre activitățile care îmi aduc cele mai mari satisfacții sunt cele în care mă implic în detaliile unor proiecte tehnice.

(…)

Ar trebui să fie o provocare intelectuală amuzantă să fac asta singur din cod. Abia aștept să împărtășesc ce am învățat pe parcursul anului.

Mark Zuckerberg

Facebook a început să testeze vara aceasta un asistent personal digital cu inteligență artificială numit „M”, în cadrul serviciului său de Messenger. Acesta răspunde la întrebări cu ajutor uman live, fiind instruit și supervizat de oameni, poate cumpăra cadouri online și poate face rezervări la restaurante.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger