Mark Zuckerberg donează burse în valoare de 5 milioane de dolari pentru tineri migranţi fără acte

0

Fondatorul reţelei sociale Facebook, alături de soţia sa, Priscilla Chan, vor dona 5 milioane de dolari  ce vor fi folosiţi pentru a oferi burse de studiu unor tineri migranţi fără documente. Suma va acoperi peste 400 de burse oferite aşa-numiţilor “Visători” (Dreamers), copiii unor migranţi ilegali ajunşi în SUA, care nu au documente de identitate.

 

yuc

 

“America a fost fondată ca naţiune de migranţi. Trebuie să le spunem bun venit tuturor tinerilor inteligenţi şi harnici din toate ţările şi să-i ajutăm pe toţi cei din societatea noastră să-şi împlinească potenţialul. Dacă-i ajutăm pe tinerii migranţi să ajungă mai sus pe scara oportunităţilor, atunci ţara noastră va progresa sensibil,” a spus Mark Zuckerberg ieri, cu ocazia lansării anunţului noului program de burse.

Programul, intitulat TheDream.US, oferă până la 25.000 de dolari pentru studii superioare de 4 ani sau până la 12.500 de dolari pentru programe de studii postliceale. Pentru a beneficia de aceste burse, tinerii trebuie să se afle în SUA şi să fie incluşi în programul Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) ori să aibă statutul de persoane aflate temporar sub protecţia statului, dat fiind că părinţii lor sunt migranţi ilegali. Peste 660.000 de tineri se află în acest moment în programul DACA, prin care li se permite să lucreze cu forme legale şi, în majoritatea statelor, să obţină permis de conducere.

TheDream.US a fost fondat de CEO-ul companiei Graham Holdings, Donald Graham, de soţia lui, jurnalista Amanda Bennett, de activistul Henry Muñoz şi de Carloz Gutierrez, fost Secretar de Comerţ.

Sursa: Huffington Post

Puteţi citi şi:

Peste 100 de miliardari vor să doneze minim jumătate din avere în scopuri filantropice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger