Mark Zuckerberg, Bill Gates şi alte celebrităţi promit acces universal la internet până în 2020

0

Mai multe nume proeminente din industria tehnologiei, a artei şi a divertismentului, printre care fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, miliardarul de la Microsoft, Bill Gates, solistul Bono sau actriţa Charlize Theron, au semnat o declaraţie prin care se angajează să lupte împotriva sărăciei şi să ofere întregii planete acces la internet până în 2020, scrie ZDNet. “Când oamenii au acces la instrumentele şi cunoştinţele oferite de internet, au acces la oportunităţile care ne fac tuturor viaţa mai bună”, spune declaraţia. “Internetul aparţine tuturor. Ar trebui să fie accesibil oricui”.

Sâmbăta trecută, Zuckerberg a promis în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite că va face din acest obiectiv o prioritate glogală. Într-o postare pe Facebook, fondatorul reţelei sociale susţine că una din fiecare 10 persoane care se conectează la internet iese din sărăcie. De altfel, declaraţia face parte din lansarea de către Zuckerberg a campaniei “Connect The World” (“Conectaţi lumea”), realizată în parteneriat cu One, o organizaţie care militează pentru combaterea sărăciei.

Jamie Drummond, co-fondator şi director executiv al organizaţiei, a spus că accesul la internet este un catalizator pentru “libertate, dreptate şi demnitate”. “Fiecare ţară ar trebui să aprobe un plan urgent de implementare a Obiectivelor Globale (n.r. – un set de obiective asumate de lideri ai lumii, printre care se numără eradicarea sărăciei extreme şi combaterea inegalităţii şi nedreptăţilor în următorii 15 ani), iar o misiune vitală în cadrul acestor strategii este conectivitatea pentru toţi”, a adăugat el. “Papa şi Malala au vorbit atât de elocvent despre singura lume şi singura familie din care facem toţi parte, iar internetul, în cel mai bun caz, înlesneşte această unitate. Dar când trei miliarde de oameni rămân dincolo de internet, ei rămân în spate şi nu fac parte din acea familie. Această situaţie trebuie schimbată rapid”.

În februarie, aplicaţia Internet.org de la Facebook a fost lansată în India pentru a oferi utilizatorilor din şase state acces gratuit la o serie de website-uri. Iniţiativa s-a lovit însă de îngrijorări privind neutralitatea. Zuckerberg a anunţat că Facebook va extinde accesul la mai multe site-uri, dacă acestea sunt aprobate de reţeaua socială şi respectă anumite restricţii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger