Marina ucraineană antrenează delfini pentru a-i transforma în soldaţi ucigaşi

2

Delfini ucigaşi, asta speră să obţină marina ucraineană după o serie de antrenamente cu aceste mamifere inteligente, pe care vor să le transforme în soldaţi. Metoda nu este nouă, a fost şi este folosită şi în SUA, tot de către marină, dar numai pentru detectarea minelor aflate în apă, pe care delfinii le pot identifica datorită abilităţilor lor extraordinare de localizare prin ultrasunete.

 

 

Potrivit unei relatări a Russia’s RIA Novosti, Ucraina are în derulare un program de instruire a unei echipe de elită formată din zece delfini care vor deveni soldaţi: misiunea lor va consta în identificarea minelor submersibile, dar şi a în lupta cu potenţiali inamici (oameni sau vase). Mai exact, delfinii vor fi instruiţi să atace înotători inamici cu ajutorul unor arme de luptă montate pe corpul lor – cuţite speciale sau pistoale fixate pe cap, relatează sursa citată. Astfel, consideră marina ucraineană, delfinii vor putea ajuta la apărarea porturilor, a vaselor, dar şi în cazul unor descinderi.

Marina americană are un întreg program dedicat instruirii delfinilor, dar cu scopul detectării minelor din ape, niciodată cu scopul înarmării acestor paşnice mamifere marine. „Delfinii nu pot discerne între vase inamice şi prietenoase sau înotători inamici ori prieteni, aşa că nu ar fi deloc înţelept să li se ofere acest gen de autoritate de decizie”, se arată pe site-ul programului marinei americane dedicat mamiferelor marine (U.S. Navy Marine Mammal Program). Un fost membru al trupelor SEAL (din marina americană), care a lucrat în acest program pentru mamifere marine, a declarat, pentru Wired, că, deşi delfinii sunt, într-adevăr, de mare ajutor în anumite situaţii, „înarmarea lor prin ataşarea unor arme de foc de capul lor este deplasată şi exagerată”.

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Location 3


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger