Marijuana, tratament pentru cancer?

0

După kilometri de hârtie consumați pentru studiile despre pagubele sau beneficiile marijuanei, doi cercetători americani susțin că un compus obținut din iarbă ar stopa metastaza unor forme avansate de cancer, reducând mortalitatea provocată de această boală.

 

Cercetarea a durat, după cum spun cei doi specialiști de la California Pacific Medical Center, citați de Huffington Post, mai bine de 20 de ani. Au fost realizate până acum testele de laborator și cele pe animale, în curând urmând să se fie acordată permisiunea pentru testarea umană.

Pierre Desprez, unul dintre autorii cercetării, a petrecut mulți ani studiind gena care duce la răspândirea celulelor canceroase, în vreme ce partenerul său, Sean McAllister, s-a specializat în efectele canabidiolului, un compus non-toxic din planta de cannabis. Coroborând cercetările, cei doi au experimentat tratamente pe bază de canabidiol, observând că acestea preveneau răspândirea celulelor canceroase. Dacă inițial au testat aceatsă ipoteză în cazul cancerului la sân, au inclus apoi cancerul la creier sau la prostată, observând același fenomen. Cei doi americani precizează că, în cadul testelor animale, nu s-au înregistrat efecte adverse, dar și că pacienții tratați astfel nu se vor simți high, atâta vreme cât acest compus nu este psiho-activ.

 

Sursa: Huffington Post

Foto: Liz.eu

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger