Marijuana medicinală poate ajuta în lupta împotriva obezităţii

0

Un studiu publicat în revista Health Economics susţine că legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicinale poate scădea rata obezităţii. Explicaţia cercetătorilor este simplă: marijuana suprimă senzaţia de durere, astfel că şi persoanele obeze ar putea duce o viaţă mai activă şi, totodată, mai multe persoane ar putea alege consumul de marijuana (dacă este legal) versus consumul de alcool, care este bogat în calorii.

Autorii studiului au analizat situaţii diverse şi pe perioade extinse de timp şi au făcut diverse observaţii care au dus la concluzia documentului. Spre exemplu, au remarcat faptul că persoanele mai în vârstă folosesc marijuana medicinală pentru atenuarea durerilor şi, făcând asta, sunt capabile să facă mai multe exerciţii fizice. Persoane mai tinere au susţinut că au ales marijuana, din momentul în care a devenit legală, în detrimentul consumului de alcool, mai ales pentru că legalizarea ei a dus la scăderea preţului pe piaţă (pentru comparaţie, o bere obişnuită conţine aproximativ 150 de calorii, iar un pahar de vin cam 120).

Efectele observate de cercetători vin în ciuda faptului că după consumul de marijuana apar anumite “pofte”, apare o senzaţie de foame, astfel că autorii studiului au conchis că se poate vorbi de o reducere a obezităţii între 2 şi 6% prin consum de marijuana medicinală. Tim Young, de la Universitatea San Diego, este unul dintre co-autorii studiului şi spune că acesta este unul dintre primii paşi înspre informarea unui public cât mai larg despre implicaţiile pentru sănătatea umană a legalizării consumului de marijuana. Desigur, spune el, nu se poate trage o concluzie directă de tip “consumul de marijuana tratează obezitatea”, ci se poate spune doar că există un efect al consumului de marijuana şi în ceea ce priveşte lupta cu obezitatea.

Mai multe detalii, aici.

Sursa şi foto: IFLScience


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger